Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Skatteveiledning for kapitalbeskattet skogeier

Rapportering av inntekter og kostnader for kapitalbeskattet skog er nå mulig i den nye versjonen av skattemeldingen. Finn veien gjennom den nye veilederen og hjelpeskjemaet til Skogkurs. Her finner du henvisning til de postene på skattemeldingen du skal bruke.


SKATTEMESSIG VIRKSOMHET ELLER IKKE: Fra 2016 fikk vi nye regler for å bestemme om skogbruk er så omfattende at det tilfredsstiller kravene til skattemessig virksomhet eller ikke.

Veileder og hjelpeskjema

Rapportering av inntekter og kostnader for kapitalbeskattet skog er nå mulig i den nye versjonen av skattemeldingen. Finn veien gjennom den nye veilederen og hjelpeskjemaet til Skogkurs. Her finner du henvisning til de postene på skattemeldingen du skal bruke. Gå inn nederst på denne siden. Her finner du henvisning til de postene på skattemeldingen du skal bruke.

Dersom man ikke oppfyller kravene til skattemessig virksomhet, kaller vi i dagligtale dette for at man er såkalt kapitalskogeier. Man skal da ikke levere næringsoppgave og man skal heller ikke være registrert for moms.

Hvordan går man frem når man skal skrive skattemeldingen?

Opplastingen finner du under temaet "Bolig og eiendeler". Her er det mulig å hente opp et tillegg som heter «Bruk av jaktrett, utleie av rettigheter og inntekter og kostnader knyttet til skog». I dette oppslaget skal inntekter og kostnader for kapitalbeskattet skog rapporteres i den nye skattemeldingsversjonen.