Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Hjeltnes gjester podkast og Viken Skog

Arne Hjeltnes slår på tråden til Viken Skogs podkast Skog & flisespikkeri. Han synes skogen har blitt glemt oppi all fjell, fjord og kyst. Det hele ender med en hyggelig lunsj mellom skogengasjerte på hovedkontoret på Hønefoss.


EN TELEFON BLIR TIL EN HYGGELIG LUNSJ: Fra venstre kommunikasjonsrådgiver og "videojournalist" Egil Granum, skogengasjerte Arne Hjeltnes, kommunikasjonsrådgiver og "husjournalist" Bjørn H. Pettersen. "Selfiefotograf" og leder for marked og kommunikasjon, Helene Nygaardsvik Ruud. 

Fjerde epidsode ute nå: Flatehogst, klimakrisen og Arne Hjeltnes på tråden

Flisespikkerne er tilbake på kontoret. Vi snakker om sommerens skavanker, skogstrategi og at mange små skoger gjør en stor forskjell i klimasammenheng.
 
«Husjournalist» og kommunikasjonsrådgiver Bjørn har møtt flere engasjerte skogeiere i sommer. Les to av artiklene han har skrevet og refererer til her: 
 

Mange små skoger gjør en stor forskjell i klimasammenheng

Ønsker et bærekraftig skogbruk til beste for både klimaet og naturmangfoldet

I tillegg slår Bjørn et slag for klimakalkulatoren til Skogkurs. Her kan du som skogeier gå inn og regne ut hva din skog bidrar med i netto CO₂-binding i året. På den måten kan du som skogeier synliggjøre din skogs rolle for klimaet: Skogbrukets klimakalkulator

Hils også på vår markedsassistent Tone-Lill som vil ha flere elever på Viken Skogeierskole lørdag 9. oktober på Tuftegården i Vestfold.
 
Helene synes flatehogst får ufortjent mye dårlig omtale i media og vi er innom FNs klimarapport, som nok en gang understreker hvor alvorlige klimaendringene er og vil bli. Skogen blir bare mer og mer relevant: – Vi må bruke klimapotensialet i skogen!
 
Les kronikken Helene referer til i episoden her: NSFs kronikk om EUs forfeilede forslag vekker oppmerksomhet Skrevet av rådgiver Ida Aarø, i Norges Skogeierforbund.
 
Dette er noe av det vi kommer innom i fjerde episode av Skog & flisespikkeri. 
 

KOMMUNIKASJONSAVDELINGEN MØTES IGJEN ETTER SOMMERFERIEN: Gjestene i fjerde episode er «husjournalist» og kommunikasjonsrådgiver Bjørn som har møtt flere engasjerte skogeiere i sommer. Hils også på vår markedsassistent Tone-Lill som blant annet vil ha flere følgere på Facebook, Instagram, YouTube og LinkedIn. 

OSS SKOGENGASJERTE I MELLOM: Flisespikkerprogramlederne i podkasten er Helene og Egil, som til daglig jobber med å formidle det som skjer i skogen og i næringen. Her i Viken Skogs styrerom, også kalt "Kongla", på Hønefoss sammen med Arne Hjeltnes. Historiene satt løst, og med sin bakgrunn i fiskerinæringen og Innovasjon Norge fikk vi delt mange ideer og tanker om skogen som næring. 

Skog & flisespikkeri - en podkast fra Viken Skog 

I podkasten begir vi oss inn i skogen og møter menneskene som ser skogen for mer enn bare trær. Vi i skognæringen forvalter en fabelaktig og fornybar ressurs, en næring som har blitt forvaltet i århundrer allerede. Vi snakker om temaer som vil gi skog- og tømmerengasjerte innsikt og skogkompetanse som lønner seg. Hva kunne du tenke deg å høre mer om? Vi i kommunikasjonsavdelingen blir glade for å høre fra deg.