Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Foryngelseshogst

Hensikten er å høste verdiene samt legge til rette for foryngelse.

De fleste foryngelseshogster utføres med moderne hogstmaskiner med avansert teknologi , men noe utføres også motormanuelt. Dagens hogstmaskiner bruker teknologi som sikrer optimal verdiutnyttelsen og er utstyrt med digitale kartverktøy. 

Produktinnhold

Tømmeret skal opparbeides og sorteres etter gjeldende instrukser og reglement som hentes fram på andelseier- og entreprenørweb på den enkelte avtale. Utleggsandel i sagtømmer skal være mindre enn 4 prosent av sagtømmerleveransen. Vrakandel i massevirke skal være mindre enn 3 prosent av massevirkeleveransen (etter måling). Stubbing skal skje så lavt ned til bakkenivå som mulig.

Driftspriser

Skogeier kan inngå driftsavtale med Viken Skog , der skogbruksleder overtar ansvaret for planlegging og gjennomføring av driftsoppdraget.  Driftspris settes individuelt på hver drift avhengig av blant annet antall trær per kubikkmeter, driftsveilengde, vanskelighetsgrad, antall sortiment, behov for forhåndsrydding og øvrige forhold. Det kan avtales fastpris per kubikkmeter, eller som veiledende pris med avregning til slutt. Ved spesielle forhold kan det avtales pris per time.

Produkt - og miljøkrav

Norsk PEFC skogstandard skal etterleves og dokumenteres.

Usikker på hvilken skogpakke som passer for deg?

Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende skogprat.

Kontakt oss

Vi tilbyr fortsatt våre vanlige tjenester innen salg av tømmer, hogst og planting med mer utenom skogpakkene. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å skreddersy den løsningen som passer for deg.