Skog & Flisespikkeri

En podkast fra Viken Skog – hvor du vil, når du vil!

Abonnér her

Skog & Flisespikkeri er en podkastserie der vi ønsker å komme litt tettere på skogengasjerte folk. Her blir vi rett og slett kjent med folkene som ser mer enn skogen for bare trær! Følg med – snart kan du bli med oss inn i de dype skoger på jakt etter inspirasjon, engasjement og spennende skognytt!

 

Skog & Flisespikkeri

Vi i skognæringen forvalter en fabelaktig og fornybar ressurs, en næring som har blitt forvaltet i århundrer allerede. Bli med oss når vi begir oss inn i skogen og møter menneskene i denne podkastserien.

Fremover vil vi snakke om temaer som vil gi dere skog- og tømmerengasjerte innsikt og skogkompetanse som lønner seg. Hva kunne du tenke deg å høre mer om? Vi setter stor pris på tips og innpill!

Programledere

Programlederne i podkasten er Helene og Egil, som er to skogengasjerte som til daglig jobber med å formidle det som skjer i skogen og i næringen.

Helene er leder for marked og kommunikasjon og er inne i sitt sjette år i Viken Skog, mens Egil føler seg mer som ny i skogen ettersom han startet i Viken Skog som kommunikasjonsrådgiver i februar i år. Nå skal vi «ut i skogen» og bli kjent med folket og næringen. 

– Vi i Viken Skog jobber for å gjøre det enklere, mer lønnsomt og engasjerende for skogeierne å eie og forvalte skog. Det er viktig enten man er fersk skogeier og nettopp har overtatt en eiendom, eller om man er av det mer proffe slaget. Og så er det faktisk sånn at enten man eier skog eller ikke; skogen angår oss alle, forklarer Helene.

SKOGENGASJERTE: Vi tar pulsen på Skog-Norge, og vi gleder oss til å få med dere lytterne inn i møtet med menneskene. Skogen er en naturressurs som bør forvaltes på best mulig måte til fellesskapets beste, sier Egil og Helene samstemte. 

Skog & Flisespikkeri

Skog & Flisespikkeri er Viken Skogs podkast der vi ønsker å komme litt tettere på skogengasjerte folk. Her blir vi rett og slett kjent med folkene som ser mer enn skogen for bare trær. Abonner nå!

Skog & Flisespikkeri

Episode 5: Hvor reiser tømmerstokken når den eksporteres ut av landet? Vi tar en kaffeprat om temaet med de som er Viken AT Market.

Ruud og Granum er tilbake på hovedkontoret i sitt studio i «Kongla». Også kjent som styrerommet til Viken Skog. Signaturbygget ligger langs E16, og snart skal store deler av hytte Norge kjøre forbi nettopp dette vakre skuet på vei til fjells. Før gjestene kommer i studio blir det snakk om dragkampen rundt tømmerpris og trelastpris. En het potet, og telefonen i kommunikasjonavdelingen har glødet med journalister som har ønsket å skrive om saken. For vi skjønner godt at skogeierne vil ha en større del av verdiskapningen, og vi i Viken Skog skal gjøre det vi kan for at skogeierne skal få en høyere pris for sitt tømmer. For trelastprisene, de har skutt i været.

Over en kaffekopp tar vi en prat med de tre som utgjør Viken AT Market, Håkon, Kjersti og Thomas. Eksportselskapet vårt som skal sørge for at skogeieren har flere kanaler der tømmeret deres kan selges, et alternativ i arbeidet for høyest mulig tømmerpris til skogeier rett og slett. Og nå går hver tredje tømmerstokk går ut av landet, og annenhver dag skippes det en båt med tømmer ut av landet.

Kjersti i Viken AT Market er kan ikke tenke seg noe vakrere enn et fullastet skip med tømmer i solnedgang, Håkon gleder seg til å møte kundene sine på Tømmer & Marked 2022, og Thomas føler seg som litt ny i skogen og gleder seg til å få kommet seg ut å fått litt sagflis på skoene. Vi ringer til Viken-vennen Gunnar Jakobsson i Derome som synes Viken AT Market er både «trevliga og proffsiga»!

Har du forslag, innspill, ris eller ros?

Vi i kommunikasjonsavdelingen blir glade for å høre fra deg.

Helene N. Ruud
Helene N. Ruud
Leder for marked og kommunikasjon
Egil Granum
Egil Granum
Kommunikasjonsrådgiver