Viken Skogs Skogeierskole

Fersk skogeier? - Bli med på Skogeierskolen i 2018! Midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overtatt skogeiendom.


 

Er du fersk skogeier eller skal overta skog så er "Skogeierskolen" et intensivt innføringskurs i moderne skogbruk anno 2018 og hvilke muligheter som ligger i skogen. Skogeierskolen gir deg grunnleggende kunnskap i skogbruk, skogskjøtsel, ny teknologi, skogøkonomi og inntektsmuligheter. Hele opplegget går på en lørdag slik at det blir effektivt og kompakt. Tid er det manko på hos den moderne skogeieren, men dette bør man ta seg tid til. Her får man kompetanse som lønner seg for skogeieren og skogeiendommen.

Lørdag 17. mars er det Skogeierskole på Kleivstua i Hole. Med storslagen beliggenhet og en unik atmosføre ligger Kleivstua kun 45 km fra Oslo. En perfekt ramme for skogeierskolen. Meld deg på i dag, påmeldingen går unna! MELD DEG PÅ NÅ!

Neste mulighet for å delta på Skogeierskolen er lørdag 7. april på Refsnes Gods. Refsnes Gods er et gods beliggende på Jeløya i Moss. I dag er det hotelldrift i hovedbygningen på det tidligere godset under navnet Hotell Refsnes Gods. Navnet Refsnes kommer fra Rif, rev, etter en grunne som går ut i fjorden utenfor hotellet. En perfekt ramme for skogeierskolen. MELD DEG PÅ NÅ!

Første Skogeierskolen var en suksess

Skogeierskolen ble arrangert første gang i november i fjor på Maura på Nannestad og var en stor suksess.

Markeds- og arrangementsleder i Viken Skog Helene Nygaardsvik Ruud var meget godt fornøyd med engasjementet på Skogeierskolen i fjor og håper det blir minst like bra på de planlagte skoledagene i år også.

-Det var litt overraskende at pågangen var så stor, men så utrolig gøy! Dette var jo helt nytt for oss, så vi var jo litt spente på hvordan det ble mottatt. Av de 75 som deltok var 40% kvinner og 40% av deltakerne var under 35 år og tilbakemeldingene var veldig gode, sier Ruud.

Les alt om tilbakemeldingene fra «skogelevene» her

PROGRAM

Kl. 09:30 Velkommen Registrering, kaffe og enkel servering

Kl. 10:00 Skolestart!

Viken Skogeierskole Sesjon 1

  • "Skogens stammespråk"
  • "Skogbruksplanen - ditt viktigste verktøy og nøkkel til suksess!"
  • "Skogøkonomi – hvordan få mest mulig ut av verdiene mine?" 
  • "Skogen min 365 dager i året – skogbruk i praksis anno 2018"

Kl. 13:00 LUNSJ All mat og drikke er inkludert i deltakeravgift. 

Viken Skogeierskole Sesjon 2

  • "Hva gjør Viken Skog for meg som skogeier – og hvorfor lønner det seg å være andelseier?"
  • "Aktivt skogbruk - med respekt for natur og mangfold"
  • "Tømmer og marked - hvor tar tømmeret veien?"

Uformell "SKOGEKSAMEN" med Kahoot og flotte premier

Kl. 16:00 Program forventet slutt                                

Kl. 16:00 - 16:30 Avsluttende mingling og veiledning om ønskelig

Som kursholdere har vi satt sammen et bredt team fra Viken Skog som skal veilede og stå for skogkompetanse som lønner seg gjennom dagen. Det legges opp til dialog og noe gruppearbeid med veileder underveis.

Les alt om SKOGEIERSKOLEN her: http://www.viken.skog.no/skogeierskolen