Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Viken Skogpakker er jo genialt!

-De nye Viken Skogpakkene er jo geniale! Håper folk "biter" på, sier skogeier og skogsentreprenør Syver Espelien. Det er ingen tvil om at Viken Skogpakker har blitt tatt godt tatt i mot på de to første Viken Skogkveldene som har vært i Etnedal og på Ringerike. -Med Viken Skogpakker har man én ting mindre å bekymre seg over, så dette kommer jeg til å gå for, sier andelseier Catharina Norberg Skjørvold på Ringerike.


Syver Espelien har jobbet i skogen en mannsalder eller to, og nå er det sønnesønnen Simen Espelien som etter hvert skal overta skogen, også er han lærling på både lassbærer og hogstmaskin. Det var tydelig at Syver var stolt av sønnesønnen,  og de var skjønt enige om at skreddersydde løsninger er fremtiden.

-Ja, de nye Viken Skogpakkene er vi helt enige om er geniale både bestefar og jeg! Mye skog blir jo dårlig ivaretatt og det å få slike pakker gjør det jo enklere å forvalte skogen sin på en bra måte, og alle vil jo ha det enklere i dag, sier Simen Espelien.

Skogsjef Lars Kr. Haug får mange gode spørsmål og tilbakemeldinger når han legger frem Viken Skogpakker ute i felt på Skogkveldene.

Nytt og spennende

Også Ann-Kristin Nysveen fra Nord-Aurdal var positiv til de nye skogpakkene.

-Dette er jo helt nytt og veldig spennende. Jeg skal snart overta eiendommen hjemme og prøver å forbrede meg så godt jeg kan. Han deltatt på både Viken Skogeierskole og Viken Uteskole. Lærte også noe nytt på skogkvelden her i kveld og tenker da spesielt på posten om Viken Skogpakker som jeg også har lest om i Viken Nytt, også fikk jeg en oppfriskning på Tenk Tre, PEFC, planting og ungskogpleie. Jeg ønsker å forvalte eiendommen vår på en like bra måte som min far Knut Nysveen og i hans ånd, men jeg kommer nok til å gjøre det på en litt annerledes måte enn han. Ting er jo hele tiden i utvikling. Jeg skal sette meg mer inn i de forskjellige skogpakkene og se hva som eventuelt kan passe vår skog, sier Nysveen.

 

Bilde: Styremedlem  i Viken Skog SA Steinar Fretheim hadde med seg to av barna sine på Viken Skogkveld for å få med siste nytt og ikke minst høre mer om de nye Skogpakkene. -Meget spennende og helt klart i tiden, sier Steinar Fretheim.

Bilde: Søstrene Helene og Karine Fosen Hasvold var med far Hans på skogkveld for 2. gang og syntes det var stas å vinne flotte premier i quiz'en og ikke minst høre om Tenk Tre-kampanjen og alle produktene som faktisk kan lages av en tømmerstokk. Far Hans syntes både skogpakkene og skogkvelden forøvrig var interessant og lærerik.

Bilde: Brødrene Herman og Alfred Holte Breien syntes det var cool med skogkveld hjemme på gården.

Et veldig godt tilbud og en bekymring mindre

Det var ikke bare i Etnedal Viken Skogpakker slo an. Også Ringerikingene mente dette var riktig og viktig.

Bilde:Familien Norberg Skjørberg med Benjamin, Catharina, Johnny og Therese hadde vinnerlykken med seg og stakk av med førstepremien i både barnequiz'en (Benjamin), 2. plassen i quiz'en til Catharina med et bålkannesett fra Espegard og førstepremien til Johnny som var et gavekort på Fosstopp Tretopphytte.

Catharina Norberg Skjørvold overtok eiendommen på Ringerike 1. januar i år. Hun hadde med seg hele familien på skogkvelden på Ringerike og mener at Viken Skogpakker er et veldig fint tilbud.

-Viken Skogpakker er et veldig godt tilbud. Så må man velge den beste pakken for sin skog. For meg er det aktuelt med et slikt tilbud, og tenke da å gå for enten en pluss eller enkeltpakke. Jeg jobber fulltid som lærer og er mamma til to så jeg har ikke allverdens tid, men jeg ønsker å forvalte skogen min på en best mulig måte. Med Viken Skogpakker har man en ting mindre å bekymre seg over, så dette kommer jeg til å gå for, sier Catharina.

Kompetanse som lønner seg

Lina Lundesgaard fra Sokna kom med sønnen Erik på 2 år, mannen Morten Myhre og faren Andres Lundesgaard. Hun overtar snart eiendommen sammen med mannen sin og har allerede vært på både Viken Skogeierskole og Viken Uteskole. Hun jobber til daglig som sykepleier og ønsker å drive skogen sin slik både far og farfar har drevet den på en bærekraftig måte.

-Ja, bestefar sier alltid; Det er viktig å forvalte skogen sin riktig Lina. Og kompetanse er vikitg. Det får jeg i Viken Skog. Jeg ønsker også på lik måte som far og farfar å være andelseier. Det er bra å være en del av et samvirke og de nye Viken Skogpakkene virker meget interessante. Ønsker å sette oss mer inn i det. Jeg er også opptatt av klima og miljø og glad for at jeg kan forvalte en fornybar ressurs som er en del av klimaløsningen, sier Lundesgaard.

Hovedsponsor på Viken Skogkvelder Fosstopp Tretopphytter AS deler ut et gavekort på hver eneste Viken Skogkveld til en heldig vinner som har deltatt i quiz'en.

Bilde: Styreleder i Fosstopp Tor Ingar Nordby med markedsleder i Viken Skog Helen Nygaardsvik Ruud med gavesjekken på kr 3000 som blir utdelt på alle de 6 skogkveldene til en heldig vinner.

Bli med på neste Viken Skogkveld! Les om det her

Les alt om Viken Skogpakker her