Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Viken Skogkvelder: Lønnsomt skogbruk

I neste uke og uken etter kan du delta på Viken Skogkveld og lære mer om hvordan drive et lønnsomt skogbruk.


 

Leder for marked og arrangementer i Viken Skog, Helene Nygaardsvik Ruud oppfordrer skogeiere til å delta på skogkveldene.

Kompetanse som lønner seg

-Nå som de fleste er ferdige med å treske og er ferdig med ferien er det gode muligheter for å komme å høre siste nytt på skogfronten. Vi er kjempefornøyd med årets program og satser virkelig på kompetanse her. Jeg vil særlig trekke frem vår dyktige veiplanlegger Fredrik Løvenskiold som skal være med på alle kveldene og holder innlegg på posten «Optimalt veivedlikehold», selve nøkkelen til en høyere tømmerverdi. På denne posten vil det også bli demonstrasjon av Drammensslodden. Drammensslodden har også sponset oss med ett stykk flunka ny forbedret versjon av slodden, som en heldig skogeier kan stikke av med (har en verdi på inntil 20 000 kr). Denne trekkes til en av deltakerne i etterkant av alle skogkveldene. Vi har også andre premier som sikringsradio (sponset fra Sikringsradioen) og flotte gaver fra Espegard, sier Ruud med et smil.

 

Tømmerpris

-Ellers vil jeg nevne posten «Tømmerpris». Tømmerpris kan for mange være vanskelig å forstå. Og det er mange faktorer som spiller inn. Vi skal rydde litt opp i dette og forklare ulike måter å prise tømmer på, samt hvilke momenter som er viktig for skogeieren å vurdere. Sjekklisten får skogeieren med seg hjem! Deltakerne skal gjennom fire poster denne kvelden og de to siste går på «Ungskogpleie» og «Tynning». Tiltak som det er viktig å kjenne til og kunne ha et bevisst forhold til. De aller fleste steder har vi også fått inn maskiner som skal tynne. Vi avslutter kvelden med pølseservering, skogquiz og en hyggelig skogprat.  Jeg kan love god stemning og et entusiastisk opplegg, sier Ruud.

Viken Skogkvelder er gratis – og for alle

Mangfold er viktig, og Nygaardsvik Ruud oppfordrer så mange som mulig til å besøke skogkveldene. Man trenger absolutt ikke å ha masse forkunnskap for å delta, alle er velkommen.

 

Bilde: En av familiene som besøkte fjorårets skogkvelder.

-Ta med skognabo`n, neste generasjon skogeier og andre interesserte. Arrangementet er gratis og det er ingen påmelding. Vi serverer mat fra bålpanne og kaffe! Møt opp for en hyggelig og faglig ettermiddag utendørs. Alle som deltar vil få en oppmerksomhet fra Viken Skog, lover Helene.

Hvor og når?

Trykk deg videre på lenken til de ulike kveldene under - og du kan følge "din" skogkveld på Facebook og få siste informasjon!

UKE 35

Tirsdag 28. august Lardal - Oppmøtested: Skjerven travbane

Onsdag 29. august Sarpsborg - Oppmøtested: Harefjellhytta, Trøsken

Torsdag 30. august Bærum - Oppmøtested: Tobonn, Lommedalen

UKE 36

Tirsdag 4. september Søndre Land - Oppmøtested: Tjernsmyra, Liåsvegen, Hov

Onsdag 5. september Numedal - Oppmøtested: Årveltavegen, Veggli

Torsdag 6. september Ringerike - Oppmøtested: Viken Skogs hovedkontor, Hvervenmoveien 47

Les alt om Viken Skogkvelder her: http://www.viken.skog.no/om/kommende-arrangementer/skogkvelder2018/