Viken Skogeierskole "spesial" på Tufte gård i Vestfold

For åttende gang arrangerer vi "Viken Skogeierskolen". Denne gang hjemme på gården til andelseier Olaf Tufte. Midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overtatt skogeiendom. Hold av lørdag 10. oktober 2020!


 

Bli med og TenkTre på Skogeierskolen hos andelseier Olaf Tufte

Tufte gård er en 350 år gammel gård beliggende utenfor Horten. Det har alltid vært mye dyr på gården, og skog har blant annet vært en stor del av driften. 

Foto: Aina Tufte "Gardsfruen" gleder seg til besøk av andre andelseiere i Viken Skog. 

Timeplan - hva skjer og hva lærer jeg?

TØMMERFROKOST 

FØRSTE DEL:

1.       TIME: Skogens stammespråk

2.       TIME: Skogbruksplanen og DinSkog- ditt viktigste verktøy og nøkkel til suksess!

3.       TIME: Skogen min 365 dager i året – hvordan drive helhetlig og mest mulig lønnsomt

LUNSJ

ANDRE DEL: 

4.       TIME: Skogøkonomi – hvordan få mest mulig ut av verdiene i skogen min, og hvor tar tømmeret mitt veien?

5.       TIME: Aktivt skogbruk - med respekt for natur og mangfold

6.       TIME: TenkTre – vær en stolt skogeier

AVSLUTTENDE EKSAMEN

Entusiastiske tilbakemeldinger 

Viken Skogeierskolen har totalt samlet 400 ivrige elever på skolebenken. Når vi nå skal arrangere Skogeierskolen for åttende gang - tar vi skogeierskolen til nye høyder og arrangerer på hjemmebane, sier Rektor Ruud, som til daglig jobber som markedsleder i Viken Skog. 

Les noen av tilbakemeldingene fra tidligere elever: 

-Jeg har så lyst til å gå rett ut å fortelle alle jeg kjenner om dette! Skogen er en fantastisk ressurs! - sa en av de fremtidige skogeierne, Ingvild Løken Rognerud, som deltok på Skogeierskolen på Grefsenkollen i mars 2019.

-Dette var rett og slett veldig infomativt og engasjerende! Mange yngre deltakere her og jeg må si jeg er meget positivt overrasket over hvor mye spennende vi gikk igjennom og lærte på en dag, sier Andreas Gaarder (29) fra Hadeland.

For Ingrid Mjelde Gran fra Vestfold var dette for henne personlig det smarteste hun har gjort siden hun tok voksenagronom for 3 år siden. -Det er så nyttig med faglig påfyll av kompetanse også er det viktig med nettverksbygging. Det var virkelig et profesjonelt opplegg på Viken Skogeierskole, med et høyt fagnivå med relevant informasjon. Det blir moro å ta dette til neste generasjon og presisere viktigheten av å drive et aktivt skogbruk 365 dager i året. Jeg blir så inspirert! Ingrid og ektemannen Øyvind Gregersen tok over skogen for 2 år siden og er andelseiere i Viken Skog. Vi har allerede bestemt oss for å delta på Uteskogskolen. 

Skogeierskolen er et entusiastisk opplegg hvor man kan komme helt blank og full av spørsmål. Dette er ett lavterskel tilbud! -Vi har lange tradisjoner for å bruke tre i bygg, i treforedlingsindustri og til oppvarming. Det utvikles stadig nye bruksområder og produkter, sier Helene N. Ruud, markedsleder i Viken Skog entusiastisk. "Rektor Ruud" deltar også på alle skogeierskolene og gleder seg til å ta i mot nye elever på Tufte gård. 

Gå til timeplan og alt du trenger å vite om Skogeierskolen

Sikre deg plass og meld deg på her

Som kursholdere har vi satt sammen et team fra Viken Skog som skal veilede og stå for skogkompetanse som lønner seg gjennom dagen. Det legges opp til spørsmål og noe oppgaveløsning underveis. Kursbevis deles ut i etterkant. 

Vi selger også gavekort til Skogeierskolen - ta kontakt med Viken Skog Servicesenter for mer informasjon. Den perfekte gave til en ny eller kommende skogeier.