Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Bli med på Viken Skogeierskole! Hovedkontoret Hønefoss, lørdag 23. september

Vi har en skoleklasse klar, og har fortsatt plass til noen flere. For niende gang arrangerer vi i Viken Skog «Viken Skogeierskolen». Denne gang på hjemmebane, på Viken Skogs hovedkontor på Hønefoss. Skogeierskolen er et lavterskeltilbud som er midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overtatt skogeiendom.


av Helene Nygaardsvik

NY SKOGEIERSKOLE PÅ HOVEDKONTORET: V for Viken Skog og kompetanse som lønner seg

Nå har du mulighet til å få bli med inn i dette unike signaturbygget i forbindelse med Skogeierskolen lørdag 23. september.

Se video om hva en skogeierskole har å by på. Forrige gang på Tufte gård i Vestfold. 

Timeplan hva skjer og hva lærer jeg?

TØMMERFROKOST 

FØRSTE DEL:

  1. Skogens stammespråk
  2. Skogbruksplanen og DinSkog – ditt viktigste verktøy og nøkkel til suksess!
  3. Skogen min 365 dager i året – hvordan drive helhetlig og mest mulig lønnsomt

LUNSJ

ANDRE DEL: 

  1. Skogøkonomi – hvordan få mest mulig ut av verdiene i skogen min, og hvor tar tømmeret mitt veien?
  2. Aktivt skogbruk – med respekt for natur og mangfold
  3. Tenk Tre – vær en stolt skogeier

UFORMELL SKOGEKSAMEN

For fullstendig program, se Viken Skogeierskolen

Skogeierskolen avholdes i Kongla et signaturbygg i verdensklasse

I forbindelse med Viken Skogs 100-årsjubileum skulle det bygges nytt hovedkontor i Hønefoss. Hva var vel da mer naturlig enn å tenke tre og reise et bygg basert på skogens ressurser? Bygningen ble et pionerprosjekt i Norge ved at det er en fleretasjes kontorbygning utført i massivtre. Det viser samtidig mange ulike byggemåter basert på tre. Utformingen var det den anerkjente trearkitekten Stein Halvorsen som sto bak.

UNIK BYGNING: Byggverket består av åtte forskjellige trematerialer; gran, furu, eik, malmfuru, bjørk, hassel og lønn fra Kebony. Kongla, som strekker seg gjennom byggets fire etasjer, er opplyst og et vakkert skue på kveldstid . 

Peisestuen i 1. etasje: Her vil elevene bli tatt i mot for enkel frokost før skolestart lørdag 23. september. 

Stolt av hva de norske trærne kan brukes til

Viken Skogeierskolen har samlet nærmere 500 ivrige elever på skolebenken. 

– Når vi nå skal arrangere Skogeierskolen for niende gang, tar vi skogeierskolen til nye høyder og arrangerer på hjemmebane, sier Helene Nygaardsvik Ruud, som til daglig jobber som leder for marked og kommunikasjon i Viken Skog.

I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke tre i bygg, til oppvarming og i treforedlingsindustrien (som blant annet lager papir og drikkekartonger). Det utvikles stadig nye bruksområder og produkter, i tillegg til at stadig flere får øynene opp for trebruk i nye byggverk, for eksempel studentboliger, kontorbygg og skoler. Det kan du lese mer om hos Tenk Tre.

– Det er så utrolig mye fascinerende og vakkert som kan lages av tre. Det er noe vi synes altfor få er klar over, at kortreist tømmer kan bli til alt fra smakstilsetning til verdens høyeste trebygning. På Skogeierskolen får du lære mer om det, sier «Rektor Ruud». 

Les noen av tilbakemeldingene fra tidligere elever: 

«Jeg har så lyst til å gå rett ut å fortelle alle jeg kjenner om dette! Skogen er en fantastisk ressurs!»
Ingvild Løken Rognerud, en av de fremtidige skogeierne som deltok på Skogeierskolen på Grefsenkollen i mars 2019.

«Dette var rett og slett veldig infomativt og engasjerende! Mange yngre deltakere her, og jeg må si jeg er meget positivt overrasket over hvor mye spennende vi gikk gjennom og lærte på én dag.»
Andreas Gaarder (29) fra Hadeland.

«Det er så nyttig med faglig påfyll av kompetanse også er det viktig med nettverksbygging. Det var virkelig et profesjonelt opplegg på Viken Skogeierskole, med et høyt fagnivå med relevant informasjon. Det blir moro å ta dette til neste generasjon og presisere viktigheten av å drive et aktivt skogbruk 365 dager i året. Jeg blir så inspirert!»
Ingrid Mjelde Gran fra Vestfold. Hun og ektemannen Øyvind Gregersen tok over skogen for to år siden, og er andelseiere i Viken Skog.

Sikre deg plass og meld deg på her

BLI MED PÅ SKOGEIERSKOLEN: Som kursholdere har vi satt sammen et team fra Viken Skog som gjennom dagen skal veilede og stå for skogkompetanse som lønner seg. Det legges opp til spørsmål og noe oppgaveløsning underveis. Kursbevis deles ut i etterkant.