Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Viken Skog selger bare tømmerlass – ikke ved

Mange tar kontakt med Viken Skogs servicesenter og skogbruksledere for å få tak i enten ved eller bjørkevirke. – Det er lite bjørk i omløp, og vi selger ikke ved, understreker salgsleder Ellef Grimsrud i Viken Skog.


Bjørkevirke

MINDRE BJØRK: Bjørk utgjorde tidligere om lag 10 prosent av tømmeromsetningen, nå bare rundt 2 prosent. Foto: Bjørn H. Pettersen, Viken Skog

Av Bjørn H. Pettersen

Energikrisen har ført til en enorm etterspørsel etter bjørk og annet virke som egner seg som fyringsved. Mange tar kontakt med servicesenteret til Viken Skog for å kjøpe ved eller virke.

− Vi selger ikke ved. Vi selger kun hele tømmerbillass, for det meste gran og furu. Det ville være løgn å si at det ikke er innslag av bjørk, men det utgjør nå bare rundt 2 prosent av tømmeromsetningen, forteller Ellef Grimsrud.

Vanligvis utgjør bjørk mer av totalen av tømmeret som blir solgt gjennom Viken Skog, men andelen har falt kraftig i løpet av det siste året.

− Vi har økt prisen på bjørk til over 600 kroner per kubikkmeter, så vi håper vi får inn mer, sier Ellef Grimsrud.

Han poengterer at bjørk og annet trevirke som egner som ved, blir solgt etter en prioriteringsliste. Eksisterende kunder, som har kjøpt fast av Viken Skog de siste årene, blir prioritert.

− Disse kundene kjenner rutinene, og tar kontakt direkte med skogbruksleder eller salgsavdelingen når det er snakk om større volum. I prinsippet skal kunder som kjøper over 200 kubikkmeter med virke ta kontakt via salgsavdelingen i Viken Skog. De som skal ha mindre enn 200 kubikkmeter, kan ta kontakt med skogbrukslederen i området. Men eksisterende kunder står øverst på prioriteringslisten, både hos salgsavdelingen og hos skogbrukslederne, fastslår Ellef Grimsrud.

Les om prisøkningen på bjørk her.