Vi tar skogeierskolen til nye høyder!

Velkommen til en dag i Mjøstårnet hvor du som ny skogeier vil få grunnleggende kunnskap i skogbruk, skogskjøtsel, ny teknologi, skogøkonomi og inntektsmuligheter. Midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overdratt skogeiendom!


-Bli med å Tenk Tre da vel!

Viken Skogeierskolen har totalt samlet 350 ivrige elever på skolebenken. Når vi nå skal arrangere Skogeierskolen for syvende gang - tar vi skogeierskolen til nye høyder, sier Rektor Ruud, som til daglig jobber som markedsleder i Viken Skog. I august arrangeres skolen i Mjøstårnet - verdens høyeste trebygg! Mjøstårnet åpnet i mars 2019 og kan skilte med sine 85.4 meter over bakken.

Skolen avholdes lørdag 24. august.  Dette er skolen for alle som føler seg som "fersk i skogen". I tillegg er det viktig for Rektor Ruud å få frem at det er et entusiastisk opplegg hvor man kan komme helt blank og full av spørsmål. Dette er et lavterskel tilbud påpeker hun.

-Tradisjonelt har skognæringen hatt ett stempel på seg som traust og konservativt, og skogen har i lang tid stått i skyggen av oljetåken. Med økt etterspørsel og økte tømmerpriser er det grunn til optimisme. Alt som kan lages av olje i dag kan i morgen lages av tre! Vi har lange tradisjoner for å bruke tre i bygg, i trefordelingsindustri og til oppvarming. Det utvikles stadig nye bruksområder og produkter, for eksempel hos bedrifter som Moelven, Borregaard og Norske Skog. Det er mye snakk om grønn omstilling og norsk økonomi må ha flere bein å stå på. Ikke bare oljen. -Det er klart vi skal avholde Skogeierskolen i verdens høyeste trebygg! - sier Ruud entusiastisk.

Rektor Ruud og lærer Strømsodd

Markedsleder Helene N. Ruud og kommunikasjonsleder Linda C. Strømsod deltar på Skogeierskolene og synes det ser svært lovende ut for fremtidens Skog-Norge: -Nye skogeiere er ansvarlige og er svært opptatt av å drive et aktivt skogbruk. Hogge mer og plante mer. 

Viken Skog levert tømmer til Mjøstårnet

Viken Skog har vært med å levere tømmer til verdens høyeste trehus gjennom sine leveranser til Moelven. Moelven har hatt ansvaret for produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen. 

Se Moelven sin film om den fornybare reisen fra frø til verdens høyeste trehus

 

Den perfekte gave - gavekort på Viken Skogeierskolen

Det er tid for konfirmasjon og hva er vel bedre enn å gi bort en fremtidsrettet gave? Vi selger nå gavekort på Viken Skogeierskole. Ta kontakt med vårt Servicesenter for kjøp av gavekort - pent pakket inn og klart for å gis bort. Er du andelseier får du gavekortet til andelseierpris. Gavekortet kan benyttes på en av våre kommende skoler gjennom 2019 og 2020. I tillegg kan kurset dekkes av skogfond. Deltakeravgift inkluderer alt av materiell, mat og drikke gjennom hele arrangementet.


Les mer og meld deg på Viken Skogeierskole Mjøstårnet her

Tidligere entusiastiske uteksaminerte elever:

 

 

 Meld deg på og bli med å utvikle en fremtidsrettet og bærekraftig næring du også - gå til påmelding!