Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Vedlikehold og ettersyn av skogsbilveier

Alle skogsbilveier har behov for vedlikehold og ettersyn, uansett alder og tilstand på veien. Gjengroing av veier er et stort problem. Det medfører også at grøfter og stikkrenner blir oversett og ikke kontrollert.Med de siste dagers enorme nedbørsmengder på Østlandet er det mange skogsbilveier som har blitt ødelagt. Prioriter å ta en sjekk av stikkrenner og grøfter.


 

 

Dette synet møtte daglig leder i Viken Logistikk Thomas Rotherud i går da han var på tur mot Østre Buttentjenn på Jevnaker. -Utrolig å se som nedbørsmengdene har ødelagt skogbilveien, sier Rotherud.

Stikkrenner og grøfter

Intensive nedbørsmengder har det vært en del av de siste ukene, og da er det meget viktig at veiens dreneringssystem fungerer optimalt. Grøfter og stikkrenner som har redusert funksjon, vil kunne føre til store ødeleggelser på veien og dermed store utbedringskostnader.

 

Veier som har gjengrodde grøfter har ofte problemer med stikkrenner også. Det er avgjørende at man sjekker at alle inn- og utløp er åpne og at stikkrennene er frie for skader/deformasjoner innvendig. Det er viktig å se gjennom hele renna.