Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Tømmer & Marked 2022 - vi forsøker i det lengste!

Til tross for turbulente tider og dårlig sikt, tok vi i Viken Skog sats og planla for en tilpasset utgave av den årlige skogkonferansen vår. Det har til tider vært en krevende og utfordrende øvelse. Mye kan digitaliseres men ikke alt.


 

– Vi har i det lengste hatt et håp om å kunne finne løsninger som vi mener er gode nok. Ikke bare akseptable smittervernmessig, men så gode at hele vårt skogengasjerte publikum får den skogkonferansen de fortjener! Vi ønsker ikke å gå på akkord med kvaliteten og nivået vi har klart å legge oss på i løpet av disse fem årene vi har arrangert Tømmer & Marked. Derfor har vi nå kommet frem til at neste utgave av Tømmer & Marked utsettes til januar 2022. Ny dato blir onsdag 26. januar 2022, sier markedsleder Helene N. Ruud.

Samler skogengasjerte fra hele landet

Den årlige skogkonferansen er en viktig begivenhet i Skog-Norge, og skogengasjerte fra hele landet valfarter til Sundvollen for å få med seg det aller siste fra skognæringen. Og det er ikke bare skogfaget som frister, men den komplette opplevelsen med musikk, underholdning, god mat og å kunne møte andre skogengasjerte på en avslappet, trivelig måte.

– Vårt ønske er å behage, belære og bevege publikummet vårt, sier Helene. 

Mye kan digitaliseres – men ikke alt!

Det siste halvåret har nærmest hele Norge gjennomgått en omfattende digitalisering – frivillig og ufrivillig. Og det er udiskutabelt store fordeler ved å gjennomføre møter digitalt fremfor å møtes fysisk. Tømmer & Marked kunne i prinsippet vært gjennomført i en slik form:

– Vi hadde planer om nedskalering og digitalisering, men etter å ha vurdert nøye, kom vi frem til at da ville vi samtidig miste det som er kjernen i hele Tømmer & Marked-konseptet vårt. Nemlig det å møte skogfolk du har et felles engasjement med. De gode samtalene, gjerne rundt et bål med en matbit i hånda. Slike verdifulle øyeblikk kan aldri digitaliseres, forklarer Helene.

Kvaliteten ofres aldri

– På fem år har Tømmer & Marked tatt posisjon som Skandinavias største i sitt slag. Hvis vi ser for oss at forrige konferanses 720 deltakere fra inn- og utland skulle ha tatt turen på nytt nå i mars, ville det blitt en for stor risiko å ta. Både av hensyn til smittevern, men også med tanke på den kvaliteten vi ønsker å levere. Vi har lagt lista høyt og det skal vi alltid levere på, forklarer markedslederen.

Ett år går fort

Skogkonferansen som var planlagt til mars 2021 utsettes altså ett år frem i tid. Vi ønsker å starte friskt i januar 2022 og gjennomføre da.

Daglig leder i Viken Skog, Tor Henrik Kristiansen takker for forståelsen til våre samarbeidspartnere: 

-Ut i fra den krevende situasjonen lokalt, nasjonalt og globalt med Covid-19 smitte er jeg trygg på beslutningen om å avlyse Tømmer & Marked 2021. Samtidig lover vi å fylle Tømmer & Marked 2022 på nytt med nytenkning og entusiasme. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke skogeiere, innledere og samarbeidspartnere for deres forståelse og støtte til denne beslutningen. Vi gleder oss til å se dere i januar 2022, uttaler Kristiansen.   

– Det er selvsagt beklagelig at vi må avlyse, men når situasjonen nå en gang er som den er, får vi benytte anledningen til å planlegge for en enda bedre skogkonferanse i 2022! Vi har allerede gjort oss noen tanker og leker med flere spennende idéer, så det er bare å begynne å glede seg, avslutter markedsleder Helene. 

Daglig leder Tor Henrik Kristiansen, marledsleder Helene N. Ruud og Styreleder Olav Breivik på et av Viken Skogs møter, før "meteren" ble en del av hverdagen. Foto: Roar Ree Kirkevold, Magasinet Skog. 

Tilbakeblikk fra Tømmer & Marked 2020

Vi ses i 2022, frem til da ta vare på hverandre og hold motet oppe.