Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Tom (67) har jobbet 45 år i Viken Skog. Nå gir han seg.

Tom Horntvedt (67) fra Stokke i Vestfold har jobbet 45 år i Viken Skog. Til sommeren gir han seg i jobben som skogbruksleder, men arbeidsledig blir han neppe.


LENGE I JOBBEN: Tom Horntvedt har jobbet 45 år med skog. Nå synes han at det er greit å gi seg. Foto: Egil Granum

Av Egil Granum

Tom Horntvedt har brukt hele sitt arbeidsliv i Viken Skog. 45 år synes han er lenge nok, og går av med pensjon til sommeren:

– Det har vært en flott arbeidsplass hvor jobben har vært veldig variert og fin. Jeg har hatt det bra og gjort ting jeg liker. Samtidig må jeg si at jeg tenker mye på utviklingen de siste årene der det har blitt stadig større oppmerksomhet på effektivitet. Men det er vel slik samfunnet har utviklet seg, sier han.

Tom begynte i skogen for å bli en bedre skiløper, akkurat som forbildene Harald Grønningen, Ole Ellefsæter og Gjermund Eggen. Men karrieren i skiløypa stoppet etter NM-gull i 1974 på grunn av helsa. Han utdannet seg ferdig som skogtekniker ved Brandbu, og har siden jobbet i skogen.

Nå gleder han seg til å bruke tiden sin på ski og trening:

– Jeg er rastløs og klarer ikke sitte stille, for eksempel med en bok. Det er ikke noe for meg. Jeg må alltid ha noe å gjøre. Og nede i skianlegget bruker jeg mye tid. Ellers går jeg mye på ski om vinteren. Det er viktigere enn noen gang å holde seg i form, understreker han.

Se og hør mer av Tom i denne videoen:

Viken Skog søker skogbruksleder område vest (Røyken, Hurum, Lier og Drammen):

Søk på stillingen her