Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Tilleggspris for andelseiere i vårsesongen

Viken Skog tilbyr andelseiere et kontraheringstillegg på 20 kroner på alle sortimenter. Tillegget gjelder for nye avtaler som inngås før 1. april og for hogstoppdrag i april, mai og juni.


Hogst, Jørgensen

KONTRAHERINGSTILLEGG: Illustrasjonbilde fra en hogst i en skog med en del tørkeskadede trær, fra i fjor vår. Foto: Bjørn H. Pettersen, Viken Skog

Av Bjørn H. Pettersen

Tømmerprisene er gode fra før, men for å sikre leveranser gjennom våren tilbyr Viken Skog ekstra gode priser på alle sortimenter.

– Dette gjelder nye avtaler som inngås før 1. april. Forutsetningen er tømmerpris på avvirkningstidspunktet og at tømmeret blir avvirket i tidsrommet fra 1. april til 30. juni. Ta kontakt med din lokale skogbruksleder som kan gjennomføre befaring med drone og gjøre avtale om hogst, oppfordrer skogsjef Lars Kristen Haug i Viken Skog.

Du finner alle våre skogbruksledere her.

Haug anbefaler spesielt skogeiere som har mye tørkeskadet skog om å ta kontakt.

– I flere av dalførene nord i vår geografi, som i Numedal, Sigdal og Valdres, ser vi tydelige tegn på tørkeskadet skog som følge av granbarkbiller. Vi frykter en ny oppblomstring av granbarkbiller i områdene som ble utsatt for vindfall i 2021. Dersom vi får en ny tørkesommer, frykter jeg at den tørkeskadede skogen vil kollapse. I skog med mye tørkeskader bør hogst gjennomføres nå før sommeren. Dette er også noe Statsforvalteren i Oslo og Viken og de kommunale skogsjefene har understreket, forteller skogsjef Haug.

Les mer om det her.