Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

TenkTre og Skogplantedagen på NRK Supernytt

Torsdag 20. mai var over 600 elever rundt omkring i landet ute i skogen og plantet trær. I Sørkedalen utenfor Oslo kom Supernytt på besøk og dokumenterte årets skogplantedag.


SUPERNYTT PÅ BESØK: Jesper og Trym forklarer Supernytts seere om hvordan man planter et grantre. Foto: Egil Granum

Av Egil Granum

I Sørkedalen utenfor Oslo møtte elever fra 5.trinn fra Korsvoll skole opp på et plantefelt nær utfartsparkeringen. Her lærte de å plante trær, de deltok på en natursti og gikk på oppdagelsesjakt i skogen. Dagen før hadde de besøk i klasserommet av Tenk Tre - og tydeligvis lært en hel del om skogplanting og hvilken betydning trærne har for miljøet:

– Trærne spiser CO2 og så slipper de ut oksygen. Og når man hogger dem kan man bruke det til alt som man bruker olje til, forteller Lilja Hellum ivrig.

Supernytt

Det var ekstra stas for elevene at Supernytt dukket opp og lagde en tv-reportasje fra skogplantedagen. Reporteren lurte på hvorfor det var viktig å plante trær og elevene viste henne og Supernytt-seerne hvordan det skal gjøres:

Se reportasje fra Supernytt

– Det var veldig spennende å være med på, jeg har aldri blitt intervjuet før, sier Jesper Hoel.

Klassekompis Trym stueflotten fortsetter: – Det er nytt og spennende og veldig morsomt!

Bilde av et nyplantet grantre.

NYPLANTET: Dette treet er circa ett år og skal kanskje stå her i 70 år før det blir hugget.

Over 600 deltok

Men det var ikke bare Korsvoll skole som plantet trær og lærte om en bærkraftig næring. Mer enn 600 femteklassinger var ute i skogen for å gjøre det samme på den nasjonale skogplantedagen.

Elever fra 15 skoler fra Hattfjelldal i Nordland til Kristiansand i sør lærte mer om skogens rolle både for klimaet og den lokale verdiskapingen. Det gjorde de sammen med lærere og fylkesvise representanter fra Skogselskapet.

Trygve Eng fra Skogselskapet forklarer.

FAKTA UTE I SKOGEN: Trygve Enger fra Skogselskapet deler av sin kunnskap med elevene fra Korsvoll skole. Foto: Egil Granum.

Vedig viktig med informasjon

Trygve Enger sier det er veldig viktig med slike skogdager der elevene kommer tett på skogen:

– Det at vi lærer dem om skogens mangesidige betydninger er helt vesentlig med tanke på at mange vet lite om skogen, men de har opplevelser og erfaringer som de baserer seg på. Så det å gi de en objektiv og faktabasert informasjon er veldig viktig, sier administrerende direktør i Skogselskapet.

Se video fra skogplantedagen i Sørkedalen her: