Tangen er ny skogbruksleder i Ringerike

Martin Tangen (30) fra Åsa i Ringerike er i gang med opplæringsperioden sin i Viken Skog. Etter nesten 2 måneder med sommerjobb i fjor fikk han tilbud om å komme tilbake som skogbruksleder etter endte studier. Med en rykende fersk bachelor i skogbruk fra Evenstad er han klar for jobben som skogbruksleder i Ringerike.


På nyåret i fjor tok Tangen kontakt med personalsjef i Viken Skog Inge Myrlund og sa han ønsket sommerjobb i Viken Skog for å lære mer samtidig som han tjente penger. På daværende tidspunkt hadde ikke Viken Skog noen planer om å utlyse en sommerjobb i skogavdelingen, men skogstudenten Martin ga seg ikke og tilslutt fikk han sommerjobb i Viken Skog.

-Jeg tok kontakt med Viken Skog på nyåret og snakket med personalsjef Inge Myrlund og skogsjef Lars Haug om de skulle utlyse sommerjobb i skogavdelingen. Det var det egentlig ingen planer om denne sommeren. En kveld i april som vi hadde om rekruttering på Evenstad var blant annet Viken Skog ved Inge Myrlund og snakket om Viken Skog. Da han hadde snakket ferdig tok jeg han til side og spurte han rett ut om mulighetene for å få sommerjobb. Inge Myrlund tok meg på ordet og sa at det skulle de få til. Skal si jeg ble glad for at jeg ikke tok et nei for et nei, smiler Tangen.

Trettiåringen har rukket en del før han startet å studere skogfag på Evenstad, og det var ikke gitt at det var skogbruk som skulle bli hans yrkesvalg.

Skogen,- en del av klimaløsningen

Etter videregående reiste Tangen til førstegangstjeneste i Bardufoss i Etterforsyningskompaniet i Rusta Leir hvor han var nestlagfører på krokvogn. Så bar det hjem til Ringerike hvor han kjørte graver og lastemaskin i halvannet år. Deretter fikk han jobb med logistikk i Power i Asker og etter det jobbet han i 4 år som deleselger i Honda/Citröen.

-Etter 4 år uten vindu på kontoret så fant jeg ut at det var greit å se dagslys igjen. Fikk meg jobb i Spenncon Rail som produksjonsarbeider, men fant ut at jeg ville satse å ta meg en utdannelse. Jeg ønsket å gå en annen vei enn alle andre, og etter gode samtaler med mine foreldre så ble vi enige om at skogbruk kunne være et flott yrkesvalg. Kombinasjonen med å være ute i skogen + være i kontakt med folk gir meg så mye. Foruten mine foreldres påvirkning, så var også en av grunnen til at jeg valgte nettopp skogbruk det at det sto så mye om skog og trenæringen i media. Det at skogen er en del av klimaløsningen og skogen er jo fornybar med uante muligheter. Jeg er 100% sikker på at jeg har tatt et riktig yrkesvalg, sier Tangen bestemt.

Flott samspill

Etter nesten 2 måneder med sommerjobb Viken Skog i fjor ble han ikke noe mindre interessert i å jobbe i selskapet.

-Alt er så profesjonelt og ikke minst alle de dyktige og kompetente kollegaene som er både hjelpsomme og deler sin kunnskap. Det er liksom ikke noe hierki her, men et flott samspill mellom ledelsen og ansatte. Jeg stortrives i Viken Skog, smiler Tangen fornøyd.

-Det var jo dette jeg så for meg da jeg begynte på Evenstad i 2017, -jeg hadde et sterkt ønske om å begynne som skogbruksleder i Viken Skog. Det viste seg å være klokt å «gnage» seg til en sommerjobb i Viken for n¨har jeg jo fått fast jobb, det er jeg så takknemlig for, sier Tangen.

Nylig fikk han sin bachelorgrad i skogbruk. Bacheloroppgaven hans var om avkjørsler på landbruksvei.

-Nå er bachelorgraden i boks. Jeg fikk meg et par dager «sommerferie» før jeg begynte med opplæring med skogbruksleder på Ringerike Tallak Dieset som går over i ny jobb i SB Skog i august. Jeg skal ha ansvaret for Sokna og Ådal og ser skikkelig frem til å komme ordentlig i gang. Jeg kommer lett i kontakt med folk så denne jobben passer meg godt. Jeg vil fokusere på imøtekomme skogeier med de ønsker han eller hun har og tilpasse etter behov for den enkelte skogeier, sier han.

Norge gror igjen

Tangen er opptatt av oppfølging av skogeiere.

-For meg er oppfølging viktig også må man evne å lytte.  Også har jeg har en kjepphest; Norge gror igjen, så kjør på med ungskogpleie! Vi har ledig kapasitet så det er bare å ta kontakt med meg eller en av mine kollegaer, sier Tangen.

Ta kontakt her