Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Stangeskovene har valgt DinSkog

Stangeskovene AS er en av landets største private skogeiere. Fra nyåret skal hele eiendommen driftes via DinSkog-plattformen til Viken Skog.


Skog vinterlandskap

DIGITAL TJENESTE FOR SKOGEIERE: DinSkog er skogbruksplaner på nett. Illustrasjonsfoto: Egil Granum, Viken Skog

Av Bjørn H. Pettersen

Avtalen innebærer at Viken Skog tar imot, lagrer, vedlikeholder og distribuerer Stangeskovenes skogbruksplaner i den digitale tjenesten DinSkog. Gjennom dette verktøyet kan de ansatte ved Stangeskovenes skogbruksavdeling blant annet gjøre egne registreringer og planlegge skogsdrift og andre tiltak i skogen.

− Vi synes det er veldig moro at en så stor skogeier som Stangeskovene velger å bruke DinSkog. Det viser at vi har et godt og konkurransedyktig verktøy med gode løsninger, sier Stian Sandbekkbråten, skogsjef øst i Viken Skog.

227.000 dekar med skog

Stian Sandbekkbråten er godt kjent i geografien der Stangeskovene har eiendommer. Selskapet har hovedkontor ved Vikodden Bruk på Nordre Mangen i Aurskog-Høland. Totalt har Stangeskovene om lag 227.000 dekar med skog i Aurskog-Høland, Lillestrøm og Nes på Romerike, samt i Eidskog i Innlandet og Marker og Halden i Indre Østfold.

Hvert år avvirker selskapet i overkant av 30.000 kubikkmeter med tømmer. Mye av dette går til datterselskapet Eidskog Stangeskovene, som har sagbruk på Vikodden Bruk og på Skotterud i Eidskog. I tillegg har datterselskapet åtte byggevarehus der de selger trelast og andre byggevarer.

Viken Skog er fra før en av leverandørene av tømmer til Eidskog Stangeskovene. Fra 1. januar skal altså Stangeskovene over i DinSkog-plattformen til Viken Skog.

− Vi har sett etter alternativer, og kom frem til at DinSkog er den løsningen som passer best for oss nå. Tjenesten er godt tilpasset vår bruk, og vi kan selv ajourføre med vår egen informasjon og egne kartlag. Det var en viktig faktor da vi valgte løsning, og jeg har tro på at dette blir et godt verktøy for vår del, sier Bjørn Lybæk, skogsjef i Stangeskovene AS.

Tilpasset skogeiernes behov

DinSkog blir ansett som en god tjeneste som leverer gode kartløsninger, har oppdatert informasjon, blant annet med flybilder. Løsningen blir stadig utviklet for å tilpasses skogeiernes behov.

− Vi er glad for at en så stor og aktiv skogeier som Stangeskovene har valgt DinSkog. Vi vet at de vil stille krav til verktøyet slik at vi kan utvikle det videre til beste for alle som bruker den som app eller på PC. Det er bra med en slik kunde, sier Svein Dypsund, avdelingsleder for strategisk planlegging i Viken Skog.

DinSkog kan brukes på både iOS- (Apple-produkter) og Android-enheter, og er tilpasset for smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner. Tjenesten kommer med nye forbedringer etter behov og mulighet. I tillegg kan det legges inn en del løsninger som er skreddersydd for hver enkelt bruker. Den digitale tjenesten, som tilrettelegger for skogbruksplaner på nett, er godt egnet for både små og store skogeiere. Tjenesten er gratis å bruke for Viken Skogs andelseiere.

− Vi mener at vi har en tidsriktig løsning som fungerer på alle plattformer og til alle behovene brukerne har. DinSkog har en svært god driftssikkerhet gjennom den felles utviklingen og fagkompetansen som danner grunnlaget for den digitale løsningen. Jeg synes det er viktig å understreke at den hele tiden holdes oppdatert og moderne gjennom vår leverandør som sørger for trygghet gjennom sikre IT-systemer. En god kombinasjon av hyllevare og skreddersøm gjør dessuten til at vi også kan være konkurransedyktige på pris, forteller Svein Dypsund.

HOLDES OPPDATERT: DinSkog har blitt oppdatert flere ganger i år, også etter at det var flere gode nyheter om tjenesten i juni.