Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ståle Buraas er vår nye produksjonssjef

1. mars startet Ståle Buraas i jobben som produksjonssjef i Viken Skog. Dagen før hadde han en fridag som ble benyttet til å hogge i egen skog i Hurdal.


Ståle Buraas

NY PRODUKSJONSSJEF: Ståle Buraas (56) fra Hurdal er vår nye produksjonssjef. Foto: Bjørn H. Pettersen, Viken Skog

Det går i motorsag og landbrukstraktor, ikke hogstmaskin, når Ståle Buraas arbeider i sin egen skog på Haug, som ligger på nordvestsida av Hurdalssjøen.

– Det er en for liten skogeiendom til at det er behov for maskiner. Grunnen til at jeg valgte å ta over eiendommen etter min onkel, er at jeg er lidenskapelig interessert i skogbruk. Manuelt skogsarbeid er min hobby, og ikke minst medisin i en ellers travel hverdag, forteller 56-åringen.

Litt tømmer blir det, selv om han driver smått, som han sier selv. Ståle ser for seg å ta ut cirka 200 kubikkmeter med tømmer i vinter.

– Planen er å ta ut omtrent like mye hvert år i løpet av de neste 10–12 årene. Jeg ser at skogen har vært forsømt. Det har vært et etterslep frem til jeg tok over i fjor, sier Ståle.

HOGGER SELV: Ståle Buraas i egen skog dagen før han startet i jobben som produksjonssjef.

Kommer fra Lena Maskin

I tillegg til skogsdrift trives Ståle Buraas med maskiner og landbruk. Han har vært bonde på leid jord i Hurdal i 25–30 år. De siste årene har det stort sett gått i grasproduksjon. Han forpaktet prestegården i Hurdal i ni år. Der var det både kornproduksjon og husdyrhold. Gårdsdriften ble kombinert med manuell skogsdrift for mindre skogeiere i Hurdal, samt oppdrag for Opplysningsvesenets fond og skogforskning.

Både skogsarbeidet og landbruksjobben er binæringer for Ståle i dag, slik det er for de fleste skogeiere og bønder. De siste fire årene har han vært salgs- og markedssjef i Lena Maskin, med kontor på Lena. Her hadde han resultat- og personalansvar for ni avdelinger, fra Grong i nord til Hønefoss i sør.

– Jeg trives med maskiner, men jeg er enda mer glad i skog og skogsarbeid. Nå håper jeg at jeg kan bidra med det jeg kan om salg, logistikk og organisering. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben. På mange måter vender jeg tilbake til røttene nå som jeg starter i Viken Skog. Jeg har stor interesse for primærnæringene, og har vokst opp med skog og jordbruk på småbruket i Hurdal, forteller han.

Stor interesse for langrenn

Ståle har ellers jobbet 24 år i sportsutstyrsbransjen som kategori- og produktsjef, blant annet i Gresvig, Sport 1 og Active Brands. Sistnevnte er mest kjent for merker som Dæhlie, Johaug, Kari Traa og Bula. Gjennom jobben i Active Brands var han også involvert i oppgaver knyttet til langrennslandslaget i NSF.

Jobbene med sports- og fritidsutstyr har sine naturlige røtter i Ståles store interesse for langrenn. Han hevder at han selv var dårlig til å gå på ski og at han derfor ble trener. Blant mange andre har han trent hurdølingene Erland Lundby, Viken Skogs nestleder, og Tore Ruud Hofstad, som har både OL- og VM-medaljer.

– Jeg tror at erfaringen som trener og leder har lært meg mye om å få det beste ut av hver enkelt, men også hvordan en gjeng individualister kan fungere som et team, sier Ståle.

Har erfaring med lassbærer

Foruten studier innen salg og markedsføring er Ståle Buraas utdannet agronom fra Hvam i Akershus. Han har prøvd seg litt i det mekaniserte skogbruket. Ståle kjørte nemlig lassbærer i åtte måneder for Røsåsen Skogsmaskiner på Romerike.

Med sin kunnskap om skogbruk og interesse for maskiner, og dessuten erfaring med organisasjonsarbeid gjennom både idretten og Bondelaget, blir Ståle Buraas en god kapasitet for Viken Skog, fastslår Tor Henrik Kristiansen.

I tillegg til å være daglig leder i Viken Skog har Tor Henrik hatt oppgavene som produksjonssjef siden i Trond Heggen sluttet i fjor høst. Heggen gikk tilbake til jobb i hogstmaskinen for Holmgren AS.

– Jeg er veldig glad for at Ståle nå er på plass som produksjonssjef. Med sin kjennskap til skogbruket, store arbeidskapasitet og uformelle stil er jeg trygg på at Ståle blir en god produksjonssjef og en solid samarbeidspartner for entreprenørene, sier Tor Henrik Kristiansen.