Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Sigbjørn Gjelsvik gjestet podkasten vår

I forrige uke fikk kommunikasjonsavdelingen i Viken Skog storfint besøk av kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik som ønsket å være gjest i podkasten vår, Skog & Flisespikkeri. Det ble et interessant og lærerikt møte for både oss og statsråden.


Egil Granum, Helene Nygaardsvik Ruud og Sigbjørn Gjelsvik

KLARE FOR PODKAST-EPISODE NR. 15: Egil Granum og Helene Nygaardsvik Ruud i Viken Skog fikk hyggelig besøk av Sigbjørn Gjelsvik, som gjestet Viken Skog for å delta i podkasten Skog & Flisespikkeri. Foto: Bjørn H. Pettersen, Viken Skog

Av Bjørn H. Pettersen

Det er ikke hver dag en statsråd er på besøk i «Kongla», hovedkontoret til Viken Skog på Hønefoss. I fjor fikk vi besøk av daværende utenriksminister Ine Eriksen Søreide, som blant annet fortalte om hennes og departementets bidrag til EUs arbeid med taksonomi (klassifiseringssystemer for bærekraftige aktiviteter, for eksempel vannkraft og skogbruk). Les den saken her.

Med ny regjering følger nye statsråder, og Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik mener at dagens regjering er mer opptatt av å legge til rette for et bærekraftig skogbruk enn den forrige var. Akkurat den ballen skal vi la ligge på midtbanestreken, for det vil alltids være politiske disputter om hvem som er flinkest til hva. De fleste er dessuten mest interessert i hva politikerne gjør og hva de leverer på, og mindre opptatt av hva de sier.

Når det gjelder skognæringen, havner de fleste sakene vi er interesserte i naturlig nok på bordet til næringsministeren, klima- og miljøministeren, samferdselsministeren og landbruks- og matministeren, men også kommunal- og distriktsministeren.

Mye skal som kjent innom flere statsråder og departementer før det tas vedtak. Det gjelder eksempelvis Viken Skogs samarbeidsprosjekt med BillerudKorsnäs om en ny tremassefabrikk i Treklyngen Industripark på Hønefoss. Der må det blant annet på plass en avtale om kraftforsyning og en utslippstillatelse.

Det var noe av det Sigbjørn Gjelsvik snakket om i podkast-episoden, som du kan høre her:

Gjelsvik kom også inn på regjeringens grønne industriløft, som lanseres av statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre i Stavanger torsdag 23. juni. Les mer om det her.