Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Shelterwood investerer i Termowood

‐ Vi mener Termowood passer perfekt inn i Shelterwoods mandat. Dette er dyktige folk, med et svært godt produkt med potensiale langt utover Norge, sier Ander R Øynes, styreleder i Shelterwood.


Shelterwood investerer 5 millioner kroner i selskapet. Shelterwood ble etablert av Investinor, Norsk Skogkapital, Borregaard, Norske Skog og Skogbrand i oktober i fjor. Dette er selskapets andre investering.

God avkastning

-Trebasert industrialisert byggeri vokser kraftig og makrotrendene i segmentet er gode. Her ligger ting til rette for å skape god avkastning, samtidig som det er et godt bidrag til å løfte nasjonal skogrelatert sektor, sier styreleder i Shelterwood Øynes.

Selskapet forvaltes av Investinors investeringsteam med ansvar for skogrelatert sektor. Shelterwood skal investere i selskap i en tidlig vekstsfase, som både kan skape avkastning til eierne og bidra til å løfte skogrelatert sektor nasjonalt.

Termowood er morselskapet for merkenavnet TEWO, som er et nytt og patentert bygningselement med massivtre yttersjikt og isolasjon i hulrommet. Byggsystemet er velegnet til kostnadseffektiv, industriell masseproduksjon og hurtig montering, noe som muliggjør arkitekttegnet bygg til prisen av katalogbygg. Salgsveksten er sterk og selskapet bygger nytt fullskala produksjonsanlegg i Hurdal, som erstatter pilotproduksjonen på samme sted. Den nye produksjonslinjen gjør selskapet svært leveringsdyktig med en kapasitet på opptil 1,5 hus om dagen i elementer. Henning Thorsen er gründer og daglig leder. Erland Lundby som er nestleder i Viken Skogs styre er operativ sjef i selskapet.

‐ Vi er glade for å få Shelterwood inn på eiersiden når vi nå etablerer et nytt fullskala produksjonsanlegg. Shelterwood og aksjonærfellesskapet bak er en solid investor med store kunnskaper om skog og tre, sier daglig leder i Termowood Henning Thorsen.