Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Sannes er ny skogbruksleder i Sigdal-Eggedal

Marius Sannes (26) er allerede godt i gang med opplæringsperioden i Viken Skog. Fra 1. desember er han skogbruksleder i Sigdal-Eggedal skogeierområde i tillegg til deler av Krødsherad.


 

Sannes er bosatt i Flå i Hallingdal, men er opprinnelig fra Ulefoss i Telemark. Han er odelsgutt på en eplegård med skog, som han liker å kalle det.

Han har en bachelor i økologi og naturforvaltning, og en master i skog i fra NMBU. Sannes skrev master om bilveislager og logistikk- og årsaker til avvik. Sannes har erfaring i fra skogsamvirke fra før, da han har jobbet halvannet år som transportleder i AT Skog SA. I tillegg har han jobbet med våpen og villmark i XXL-Sport og som formidler i Bjørneparken i Flå.

Marius Sannes overtar området til nåværende skogbruksleder Kristian Westlie, som ønsker å gå tilbake til jobben som skogsentreprenør igjen.

Ettertraktet arbeidsgiver

Sannes kjenner godt til Viken Skog fra før.

-Viken Skog går for å være veldig proffe, i tillegg er det jo i nærheten av der jeg bor. Viken Skog er en virkelig spennende tømmeraktør og høyt vedsatt i næringen. Da jeg var student ved NMBU ble jeg godt kjent med selskapet for Viken Skog er skikkelig flinke til å henvende seg til studentene og selge seg inn som en meget ettertraktet arbeidsgiver. Jeg tenkte allerede tidlig i studiene at det var Viken Skog som jeg ønsket å jobbe for i fremtiden, så det er veldig tilfredsstillende å ha fått jobb her. Jeg er supermotivert!

En av de viktigste jobbene

-Jeg har alltid vært fascinert av utmark, vilt og skog, og spesielt viktigheten av det nå og i fremtiden. Jeg vil jo hevde med tanke på klima og miljøet er dette kanskje er en av de viktigste jobbene man kan ha nå, smiler den motiverte skogbrukslederen.