Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Samarbeid mellom Norske Skog og Borregaard

Innovasjon Norge har bevilget 17 millioner kroner til forskning og utvikling av fiberkompositter ved Norske Skog Saugbrugs og Borregaard. Selskapene skal samarbeide om å utvikle en ny type biokompositt som blant annet kan brukes i møbler, emballasje og bilinteriør.


Norske Skog og Borregaard skal utvikle bærekraftige løsninger knyttet til plastråvare, fiberinnblanding, teknologiutvikling og testing av biokompositter.

- Vi ønsker å bidra til redusert plastforbruk ved å skape nye, grønne produkter med vesentlig redusert karbonbelastning. Et annet mål er å finne gode løsninger som vil resirkulere vesentlig mer plast enn i dag, sier administrerende direktør Kjell-Arve Kure ved Norske Skog Saugbrugs.

Norske Skog Saugbrugs vil i et forskningsprosjekt til 20 millioner kroner søke å finne løsninger på problemstillinger knyttet til plastråvare, fiberinnblanding, teknologiutvikling og testing av biokompositter, der Innovasjon Norge vil bidra med 7 millioner kroner. 

- Målet er å redusere bruk av fossil plast gjennom å tilby løsninger til høyverdisegmenter og avanserte applikasjoner innen plast. På den måten kan treforedlingsindustrien være med på å løse bærekraftsutfordringer i plastindustrien, sier administrerende direktør i Borregaard, Per A. Sørlie.

 

Norske Skog Saugbrugs vil i et forskningsprosjekt til 20 millioner kroner søke å finne løsninger på problemstillinger knyttet til plastråvare, fiberinnblanding, teknologiutvikling og testing av biokompositter, der Innovasjon Norge bidrar med 7 millioner kroner. Borregaards prosjekt, celluloseforsterkende biomkompositter, har en ramme på 30 millioner kroner, der støtten fra Innovasjon Norge utgjør 10 millioner kroner. Norske Skog Saugbrugs vil bygge et demonstrasjonsanlegg for  å produsere biokompositter der i hovedsak forskningen og utviklingen vil foregå.