Rekordmange ville høre om lønnsomt skogbruk

Det manglet hverken på engasjement eller superlativer da 150 skogeiere fra Vestfold og Buskerud samlet seg i Lardal for å lære mer om lønnsomt skogbruk. Det er ingen tvil om at dette var en skikkelig «kick start» på Viken Skogkvelder 2018!


 

-Dette er vi veldig fornøyd med! Vi hadde regnet med en del deltakere på skogkvelden her i Lardal, for vi har normalt stor oppslutning på arrangementene våre i Vestfold, men vi hadde aldri trodd at det kom til å komme så mange som 150 deltakere en tirsdag kveld, sier leder for marked og arrangement i Viken Skog, Helene Nygaardsvik Ruud fornøyd.

-Dette viser at vi har truffet på aktuelle temaer som opptar mange skogeiere, -eller kommende skogeiere. Det er så bra når vi ser slikt engasjement, og vi jeg må også rose våre områdestyrer her i Nedre Lågen og Lardal-Siljan skogeierområde med Kenneth Carlsen og Tor-Erik Hustofft Riis i spisssen. Vi er helt avhengig av å samarbeide med de lokale tillitsvalgte som gjør en viktig jobb for skognæringen, sier Ruud.

Årets tema: Lønnsomt skogbruk

Årets fagposter:

  • Optimalt veivedlikehold - nøkkelen til en høyere tømmerverdi
  • Ungskogpleie – ta sats i rett tid!
  • Tynning- for bedre vekst og kvalitet på de beste trærne
  • Tømmerpris - momenter å vurdere for skogeier

Moro for stor og små

Familien Borgen Pedersen fra Sande hadde tatt turen mannsterke til skogkvelden.

-Det er gøy å være på skogkveld! Alt har egentlig vært like moro og det er gøy å lære også. Jeg kan litt om skog, men pappa kan mere tror jeg da, sier eldstemann i barneflokken, Lorang (8 1/2 år). Også lillebror Mathias (5 år) var glad for at han fikk være med på skogkveld og glad for både boller, pølser og brus. Det var også lillesøster Hannah Karense (2 ½ år) som var kveldens yngste deltaker. Også far Marius Borge Pedersen var fornøyd med skogkvelden og følte så absolutt at han fikk noe ut av å være der.

-Dette er veldig bra og jeg likte spesielt godt posten om ungskogpleie og tynning for det er det første som vil være aktuelt i vår skog.  Det er kjempebra at Viken Skog arrangerer slike kvelder med aktuelle temaer, sier andelseier Borge Pedersen.

Profesjonelt opplegg

Ekteparet Marie Stokke Marthinsen og Stian Stokke Marthinsen fra Re er fremtidige skogeiere og var glade for at de prioritere å komme på skogkvelden i Lardal.

-Det var pappa som inviterte oss hit og jeg er skikkelig glad for at vi ble med for dette har vært en meget lærerik kveld. Det var et veldig profft opplegg og vi likte spesielt godt at det var lagt opp med 4 forskjellige poster. Temaene var både aktuelle og interessante. Vi har lyst til å lære mer om skog og kommer nok til å melde oss på Viken Skogeierskole som er 20. oktober her i Vestfold. Det høres ut som det er midt i blinken for meg! Sier Marie og får anerkjennende nikk i fra ektemannen Stian som også var meget godt fornøyd med skogkvelden.

Allerede meldt seg på Viken Skogeierskole

Også May Britt Gårdsvoll fra Andebu er kommende skogeier og angret ikke et sekund på at hun tilbrakte tirsdagskvelden i Lardal.

-Dette er jo et supert opplegg med fine poster og passe med informasjon på hver post. Dette har vært veldig nyttig for meg, og jeg likte spesielt godt å høre om alle fordelene ved ungskogpleie også var det gøy å se tynning i et felt som er her. Jeg iverer etter å lære mer om skogbruk og har etter å ha fått så mye god og interessant informasjonnå meldt meg på Viken Skogeierskole 20. oktober i Tønsberg og gleder meg allerede, sier den positive tredveåringen.

Per Morten Øyum fra Holmestrand er kommende skogeier og fikk mange inntrykk i Lardal.

 -Dette har vært en interessant kveld med mye inntrykk og masse hyggelige folk. Jeg har lært masse og likte spesielt godt å høre om tynning og ungskogpleie. Veivedlikehold- og tømmerprispostene var også bra, men jeg er ikke så mye opphengt i tømmerpriser enda.  Jeg har lyst til å lære mer og vurderer sterkt om jeg skal slenge meg rundt og delta på Skogeierskolen i oktober. Det høres ut som et topp tilbud, sier Øyum.

 

Terningkast 6


Ragnar Kleiv hadde ikke like mye flaks som i fjor, da vant han hovedpremien som var en ryddesag på selveste bursdagen sin.

-Jeg nøyde meg med å delta i quiz’en i år, men må si at denne skogkvelden var helt topp med aktuelle temaer. Jeg gir terningkast seks! Smiler han.

Også kona Berit Pinnestad rullet terningkast seks til arrangementet.

-Jeg gir det samme som mannen min for dette har vært ert profesjonelt arrangement på alle måter. Og stor honnør til mannskapet på alle postene. Det er virkelig mye god kompetanse i Viken Skog, sier Pinnestad.

Også skogeier Thorbjørn Skolem var begeistret.

-Dette er helt topp! Jeg likte spesielt godt tømmerprisposten, den var så konkret og god med veldig opplysende informasjon. Det har ogs åvært en meget god og entusiastisk stemning her i kveld, sier Skolem.

 

-Jeg har aldri vært på en skogkveld med så mange mennesker før. Opplegget fra Viken Skog-gjengen var veldig bra, sier daglig leder i Gummi-Industri AS, Asbjørn Berge som hadde med seg Drammensslodden til demonstrasjon og utlodding.

Dersom Viken Skogeierskole er noe for deg eller noen du kjenner, - trykk her får å lese alt om Viken Skogeierskolen: http://www.viken.skog.no/skogeierskolen/

Her kan du bli med på neste skogkveld:

Onsdag 29. august Sarpsborg - Oppmøtested: Harefjellhytta, Trøsken

Torsdag 30. august Bærum - Oppmøtested: Tobonn, Lommedalen

UKE 36

Tirsdag 4. september Søndre Land - Oppmøtested: Tjernsmyra, Liåsvegen, Hov

Onsdag 5. september Numedal - Oppmøtested: Årveltavegen, Veggli

Torsdag 6. september Ringerike - Oppmøtested: Viken Skogs hovedkontor, Hvervenmoveien 47

Les alt om Viken Skogkvelder her: http://www.viken.skog.no/om/kommende-arrangementer/skogkvelder2018/