Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Rekordhøy innmåling for Viken Skog i juli

Til tross for en svært krevende situasjon med ekstrem tørke og en rekke ekstraordinære tiltak for å forhindre skogbrann setter Viken Skog innmålingsrekord for juli. Entreprenører, transportører, skogbruksledere, produksjonsplanleggere og skogeiere skal ha honnør for et svært høyt aktivitetsnivå samtidig som alvorlige branntilløp er forhindret.


 

Økonomisjef Mette Toft Bjørgen i Viken Skog har aldri registrert så høye innmålingstall for juli. 

-Innmålingen for juli ble 30 000 m3 høyere enn i fjor. Ingen av de foregående 10 årene viser så høye tall for juli. Hittil i år har vi målt inn over 1,4 millioner kubikkmeter, en fremgang på over 70 000 m3 fra i fjor, sier Bjørgen.

Det er høy etterspørsel for alle tømmersortimenter. Spesielt høy er etterspørselen etter massevirke gran og energivirke, noe som også gjenspeiles i høyere priser enn på svært mange år. Økningen på anslagsvis 50% på massevirke gran de siste 12 måneder har fått mange til å bestille tømmerdrift.  Den tørre sommeren åpner også opp mange områder som vanligvis vil være utilgjengelige. De høye prisene videreføres utover høsten, og Viken Skog har inngått avtaler med flere nye driftslag, så skogeiere som har planer om tømmerdrift bør ta kontakt med sin lokale skogbruksleder så snart som mulig for å sikre seg hogstkapasitet før vinteren.

Bjørgen minner også om at Viken Skog har fleksible ordninger for tømmeroppgjør.

-Mange bønder opplever nå sterkt reduserte inntekter på grunn av avlingssvikt. Har de tømmer klart for avvirkning kan Viken Skog tilby rotkjøp med oppgjør uavhengig av tidspunktet for hogsten, sier Bjørgen.