Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Regjeringen øker kravet for biodrivstoff

Regjeringens krav til omsetning av biodrivstoff øker til 24,5% fra nyttår. Og kravet til avansert biodrivstoff økes til 9%. -Endringen er et viktig grep for å sikre at norsk import av biodrivstoff ikke bidrar til avskoging, sier Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.


Regjeringen vil kompensere i veibruksavgiften slik at endringen i omsetningskravet ikke fører til økte pumpepriser.

Norges Skogeierforbund er godt fornøyd med endringene.

-Dette er veldig bra. Det haster nå med å få økt den norske produksjon av avansert biodrivstoff basert på sidestrømmer fra skogen. Det er spesielt viktig at kravet til innblanding av avansert biodrivstoff øker fra 4% til 9%. Biodrivstoff vil med dette bidra enda mer til å redusere utslippene fra transportsektoren, sier Per Skorge, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

 

Klima- og miljødepartementet sendte tidligere i år et forslag om opptrapping av omsetningskravet ut på høring. Der ble det foreslått å øke kravet fra 1. juli, og en ytterligere økning fra 1. januar 2021.

Fra 1. juli ble kravet til innblanding av biodrivstoff økt fra 20 prosent til 22,3 prosent.  Og fra 1. januar blir det altså ytterligere økninger.

 

Fakta om biodrivstoff

Omsetningstallene for biodrivstoff viste at salget av avansert biodrivstoff økte fra 192 millioner liter i 2018 til 230 millioner liter i 2019. Når omsetningskravet blir økt til 24,5 prosent, og delkravet til avansert biodrivstoff økes til 9 prosent, vil salget av avansert biodrivstoff øke videre. Behovet i 2021 er beregnet til å være på 347 millioner liter.

Kilde: regjeringen.no