Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Ragnhild Karlstad – vår nye skogbiolog

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Ragnhild

Navn og alder: Ragnhild Ranstorp Karlstad (25)

Nyansatt som: Biolog/skogbiologisk rådgiver

Utdannelse: Bachelor i biologi og master i naturforvaltning fra NMBU

Jobberfaring: Naturtypekartlegger etter NiN

Trives med: Turer i naturen, dans og håndarbeid

Brenner for: Biomangfold og hvordan vi bruker vi naturen 

Kontaktinfo: mobil: 413 04 442 | e-post: rka@viken.skog.no

Hvem er egentlig Ragnhild, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg kommer fra Hobøl i Indre Østfold, og har nettopp fullført en master i naturforvaltning ved NMBU. Etter 5 år i Ås er jeg nå bosatt i Ski sammen med min samboer. Jeg har ikke personlig erfaring med skogsarbeid, men jeg har alltid sett det rundt meg, da jeg kommer fra gård.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Dans har vært min favorittaktivitet siden jeg var liten, og jeg har holdt på med det helt frem til i dag. Ellers trives jeg på tur ute i naturen, og så klart å være sammen med venner og familie. Jeg liker også håndarbeid, og holder mye på med strikking, hekling og syr også litt.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Jeg vokste opp med skogen rundt meg og savner å ha skogen så nære nå som jeg bor i by, og vet at det er noe jeg skal tilbake til. Skogen er bolig for enormt mange arter, og det er i seg selv engasjerende for en biolog med interesse for artskunnskap!

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Jeg gleder meg til å bruke det jeg har lært de siste årene ute i jobb, og jeg har også trua på at jeg kommer til å fortsette å lære masse nytt fremover! Jeg har også møtt mange hyggelige kollegaer så langt, og synes Viken Skog virker som en hyggelig arbeidsplass, det er viktig! 

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skognæringen står for en fornybar ressurs, og det både er og blir viktig! Samtidig må naturkrisa også møtes, og siden 60 prosent av artene lever i skogen faller mye ansvar og press på skogbruket. Jeg har inntrykk av at det allerede har skjedd en hel del, og det er bra, men jeg tror ikke utviklingen er helt i mål enda. 

Vi i Viken Skog ønsker Ragnhild velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!