Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Pia Schøyen – ny skogbruksleder i Hobøl, Enebakk og Spydeberg

Pia Schøyen (23) fra Vestby er i gang med opplæringen som ny skogbruksleder i Hobøl, Enebakk og Spydeberg. Pia vil tre inn som skogbruksleder etter gjennomført opplæringsprogram, fra september.


Pia Schøyen har bachelor fra NMBU på Ås, og skal nå omsette teori til praksis når hun til høsten tar over etter Gunvor Koller som skogbruksleder. Hun har tidligere jobbet på Ramme gård som avløser, med produksjon av grønnsaker, ungskogpleie og enkelte fellejobber.

Ønsker å gi skogeieren en enklere hverdag

Pia Schøyen kjenner godt til Østfold og har vært mye i området, da hun er oppvokst i Garder. I dag er hun bosatt med samboer på Klokkerud gård i Vestby, hvor de bygger for fremtiden. De har mange planer for gården og deres tre hunder men først og fremst ser hun nå frem til å være skogbruksleder i Viken Skog. -Jeg skal gi skogeierne kompetanse som lønner seg og en enklere hverdag - jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben! Den er variert og jeg vil komme i kontakt med mange mennesker som snakker skog. Det er en av de tingene jeg liker best!

I tillegg er hun en ryddig og strukturert person som trives med det administrative som kreves rundt ulike oppdrag.

-Jeg skal være det leddet som gjør det lettere for skogeieren å ta den endelige beslutningen om skogeiendommen. Å være skogbruksleder er å være en rådgivende part og sørge for et lønnsomt skogbruk, sier Schøyen oppglødd. -I tillegg er det viktig for meg at skogeieren er fornøyd og at alle ledd fungerer slik at vi kan utvikle verdikjeden skog, hvor det er så mange muligheter, spesielt nå om dagen. Skog er fremtiden og derfor vil jeg jobbe i Viken Skog.

Tre hunder – en til hver jakt

Schøyen er friluftsmenneske som foretrekker å være ute, helst på jakt! Hun og samboeren har tre hunder - en til hver jakt! Ute i skogen klarer hun ikke legge skogfaget fra seg, men ser alltid etter tiltak som bør foretas. -Det er så spennende å se på utviklingen og livsløpet. Ofte går jeg rundt å tenke på at her burde det vært utført ungskogpleie, - og her er det snart hogstmoden skog osv.

Ble tipset om jobb – søknaden lå allerede inne

Det blir veldig stas å kunne jobbe i Østfold som hun kjenner svært godt. I forbindelse med et fag på NMBU tidligere i år kom hun i kontakt med skogbruksleder i distriktet, Gunvor Koller. De kom fort i snakk og skjønte at de hadde samme interesser. Koller tipset Schøyen om den ledige jobben, men da kunne hun fortelle at søknaden allerede lå inne hos Viken Skog.

 22 år og uoffisiell verdensmester i motorsag

Schøyen har vært med på en rekke motorsagstevner og har et meget stort konkurranseinstinkt. Interessen startet da hun begynte på Tomb videregående skole i 2011 og skulle føre henne til VM i motorsag som ble avholdt for første gang i Norge i 2018, - nærmere bestemt på Lillehammer. Dette året var første gang VM hadde en egen dameklasse og hele 13 damer deltok. Vertslandet fikk lov til å ha to lag og her deltok hun på B-laget. Derfor var hennes resultater med på den «uoffisielle» listen og slik vant hun kvinneklassen, selv om hun var best av alle damene.

Schøyen går nå inn i et grundig opplæringsløp slik at hun er klar for å ta fatt på skogbrukslederrollen til høsten (september).