Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Pia (25) elsker å drive skogbruk – spesielt med motorsag!

Pia Schøyen (25) fra Vestby bruker Instagram aktivt. Antall følgere på kontoen hennes skjøt fart etter hun begynte å vinne nasjonale og internasjonale mesterskap i motorsag. Nå skal Pia også bidra på Viken Skog sin Instagram-konto og fortelle om sin hverdag som skogbruksleder i Viken Skog.


FULL TRØKK: Det går heftig for seg når Pia drar igang motorsaga. Hun har full kontroll og kan skilte med titler som norgesmester, europamester og uoffisiell verdensmester. Bildene hennes finner du på Instagramkontoen @husqvarnpia.

Av Egil Granum

Pia Schøyen (25) fra Vestby ble skogbruksleder i 2019, og har siden den gang også fått med seg samboer Gjermund Nordhagen som skogbruksleder i Viken Skog. Paret bor i Hølen, sør for Vestby, og dekker til sammen store områder sør i Viken: Enebakk, Hobøl, Spydeberg, Skiptvet, Våler, Svinndal og Follo.

Men paret bor ikke alene. Pia elsker hunder og har nå fire firbente løpende rundt hjemme. De brukes både til jakt og kos, og er en viktig del av hverdagen:

– Det er en del av livsstilen vår. Jeg vokste opp omtrent i valpekassa, så hunden har alltid vært en del av livet mitt. Så jeg vet egentlig ikke hvordan det er å ikke ha hund, sier Pia, som er glad også Gjermund deler interessen.

Pia og Gjermund

HUNDEKJÆRE: Skogbrukslederparet Gjermund Nordhagen og Pia Schøyen elsker å være sammen med hundene.

Verdensmester og Alle mot 1 på NRK

Høsten 2017 ble Pia norgesmester for første gang i motorsag. Etter det har det blitt flere NM-gull, og hun kan også smykke seg med tittelen som europamester og uoffisiell verdensmester. Interessen for sporten startet for ti år siden:

– Jeg fikk interessen for dette på Tomb videregående skole i 2011 i forbindelse med skole-NM, som arrangeres hvert år av en av naturbruksskolene. Vi trente en del på videregående etter skoletid, og jeg har trent en del sammen med konkurrenter i senere tid, sier Pia.

Konkurranseinstinkt: Pia har en vinnerskalle og er glad i å konkurrere.

I 2018 var hun med på tv-innspilling og ble en del av lørdagsunderholdningen på NRK1 i Alle mot 1. Der viste hun sine kunster i beste sendetid lørdag 3. mars. Pia skulle felle tre trær i studio og de skulle lande på oppmerkede steder – uten å knuse stabler med glass som sto ved siden av. Hun gjorde det bedre enn det de i studio og resten av Norges befolkning gjettet på:

– Det var veldig moro og spennende å være med på. Men kanskje litt stress også fordi jeg samtidig den helga konkurrerte om å få være med i VM. Og ikke lenge etterpå så var jeg med direkte på God Morgen Norge på TV 2. Så det skjedde veldig mye akkurat da. Men veldig moro, forteller hun.

Pia Schøyen i Alle mot 1

ALLE MOT 1: Pia imponerte alle i lørdagsunderholdningen på NRK. Her sammen med programleder Selda Ekiz.

@husqvarnapia og @vikenskog

Senvinteren 2018 ble det fart på Instagram-kontoen til Pia med mange nye følgere. Hun inngikk også en utstyrsavtale med Husqvarna:

– Det var nok etter EM i Belgia der jeg ble europamester i trefelling at det tok litt av. Det er moro at folk synes det er interessant å følge med på det jeg legger ut, sier Pia.

Hun har i dag over 2000 følgere, og bruker Instagram mye. Her poster hun bilder av blant annet skogsdrift, tar oss med på våronna og viser fram de flotte hundene sine.

Men nå kan du altså de to neste ukene få oppleve litt av hverdagen til Pia på vår egen Instagram-konto, @vikenskog. Så hvis du ikke følger oss fra før, bør du gjøre det nå.

Pia feller ei svær gran