Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Pass på at stikkrenner ikke blir demninger

Uværet Hans kan lage mye ugang. Det kan være lurt å ta en sjekk av grøfter og stikkrenner for å være sikker på at vannet tar den veien det skal.


Anders Storrustemoen

RENSKER OVERGRODD STIKKRENNE: Støvler og krafse er ofte alt som skal til for å rydde innløp og utløp for stikkrennene. Foto: Anders Storrustemoen

Av Bjørn H. Pettersen

Veiplanlegger Anders Storrustemoen i Viken Skog var ute på søndag for å sjekke innløp og utløp av stikkrennene langs veiene i sin egen skog i Hedalen i Valdres.

– Det er greit å renske opp innimellom, og særlig i forkant av det uværet som nå er meldt. Det er særlig viktig å passe på at ikke greiner og kvister ligger på tvers over stikkrennene. Hvis styrtregnet tar med seg kvist og stein, kan stikkrennene fort bli demninger, og da kan det som kjent bli store skader på veien, understreker Anders Storrustemoen.

Men se an været før du drar ut for å sjekke. Meteorologer og andre eksperter har minnet oss om å sikre liv og helse først.

Hogstentreprenører som er på jobb, bør også følge situasjonen nøye, særlig i områder som er utsatt for flom og skred.

Entreprenørene må sjekke at alle bekker og stikkrenner er åpne før de drar for dagen. I tillegg må de nøye vurdere forholdene, om det er forsvarlig å fortsette eller ikke under og rett i etterkant av regnet.

Det er meldt ekstremt mye nedbør, det vil si rødt varsel, i blant annet Numedal, Sigdal, Hallingdal og Valdres. Les det oppdaterte farevarselet på met.no

Følg værsituasjonen på yr.no