Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

"Skogens stammespråk" nå som nettkurs

Situasjonen vi nå er i setter fart på digitaliseringsbehovet på alle områder i samfunnet, også for Viken Skogs kurstilbud. Vi i Viken Skog lanserer nå første modul i vårt nettbaserte kurstilbud. Gjennom 2021 vil flere kurs lanseres.


Video: Ta en titt på vår introduksjonsfilm om våre nettkurs, Viken Skog og skogeierrollen.

Skogeierskolen som nettkurs

Den fysiske Viken Skogeierskolen har totalt samlet 450 ivrige elever fysisk på skolebenken. Nå gjør teknologi det mulig for Viken Skog å fremme vekst og aktivitet også via nett. I en tid der vi møtes stadig sjeldnere fysisk ønsker vi å tilby skogeierskolen som et netttilbud. Du trenger ingen forkunnskap, her kan du stille helt blank. Våre nettbaserte kurs skal legge til rette for at du som skogeier får kompetanse om hvordan drive et lønnsomt og langsiktig skogbruk.

Hver modul er på ca. 20–30 minutter og inneholder oppgaver. Gjennom modulene er målet du at vil få en økt bevissthet rundt skogeierrollen, og at du etter endt kurs skal være motivert til å drive et langsiktig, bærekraftig, aktivit skogbruk. 

Første modul: "Skogens stammespråk"

Første modul går på skogens stammespråk. De fleste fagområder i samfunnet har et eget stammespråk eller fagspråk. Et fagspråk som er beskrivende, presist og saklig vil sikre en effektiv kommunikasjon. I dette kurset vil du få kjennskap til ord, uttrykk og titler vi bruker innen skogbruk. Vårt mål er at du etter gjennomført kurs skal kjenne til de viktigste ord og begrep vi bruker i vår næring.

Du får en enkel inføring i
  • Titler i skogbruket
  • Begrep i skogen
  • Drift i skogen
  • Bærekraftig skogbruk
  • Skogkultur

Finn ut mer og ta ditt kurs allerede nå.

Viken Skogeierskole fysisk

Viken Skog kommer til å fortsette å arrangere våre fysiske skogeierskoler der skogeiere møtes, og hvor vi i Viken Skog legger forholdene til rette for dialog, nettverk og læring. Fremtiden ligger i skogen og kompetanse lønner seg alltid. 

Neste skole vil avholdes til våren på Hver gang vi møtes gården i Østfold. Les mer og meld deg på her.