Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

På hugget

Etter å ha blitt pensjonist etter 36 år i bransjen kjenner tidligere sjef ved Soknabruket Atle Nilsen at lukten av fersk sagmugg fremdeles er noe som engasjerer han. Nå har han takket ja til å være styreleder både i Begna Bruk AS og RingAlm AS.


-Ja pensjonisttilværelsen ble kanskje kortere enn jeg hadde regnet med, men jeg signaliserte vel at når jeg sluttet på Soknabruket så var jeg åpen for styreverv, sier Atle Nilsen.

Og etterspørsel etter hans kompetanse var det. Viken Skog som er majoritetseier i Begna Bruk tok raskt kontakt med Nilsen.

-Jeg takket ja til å bli styreleder fordi Begna Bruk er en interessant bedrift som det vil være spennende å få være med å utvikle videre. Da vil kanskje noe av min erfaring etter 36 år i bransjen komme til nytte. Begna Bruk er viktig for hele verdikjeden fra lokal skogeier til sluttkunde. Det viktigste blir å skape gode resultater som igjen vil bidra til utvikling av bedriften og derigjennom bli en god og sikker arbeidsplass i dalen, sier Nilsen.

Nylig har Viken Skog i samarbeid med Borregaard og Almenningsaga kjøpt opp 100% av aksjene i RingAlm og de trengte en ny styreleder.

-Siden Viken Skog er majoritetseier i begge selskapene var det enklere å si ja også til Ringalm, sier Nilsen som får med seg Trond Mæhlum som er daglig leder i Begna Bruk også som daglig leder i RingAlm.

 

Synergieffekt

-Ringalm er allerede godt etablert i markedet. Så jobben blir å strukturere driften og forfine markedsposisjonen. Det vil være naturlig i første fase å se på hvilke synergier som finnes internt i Ringalm, men også i forhold til Begna Bruk. Jeg tenker da spesielt på drifts -og markedssiden. Ambisjonene i første fase blir å utnytte anleggenes nåværende kapasitet, deretter må vi se på hva som må til i for å få til produksjonsøkninger i takt med markedsmulighetene, sier den nye styrelederen med massevis av erfaring.

 

Markedsorientert organisasjon som er opptatt av industriutvikling

Atle Nilsen kom inn i bransjen i 1984 som salgssjef ved Soknabruket. Frem til Soknabruket ble kjøpt opp av Moelven i januar 2000 hadde Nilsen markedsansvaret for Soknabruket, Numedalsbruket, Telemarksbruket og Hen. Fra februar 2000 hadde han markedsansvaret i Moelven Wood for alt salg mot byggevarekjeder og industri. I 2005 skiftet han side og ble kategori -og innkjøpsdirektør for byggevarekjeden Optimera.

-Det var en spennende og interessant periode med mye internasjonal jobbing som varte frem til februar 2011, da jeg kom tilbake til Moelven Soknabruket som daglig leder. Det ble 9 fine år sammen med gode kollegaer og nå er jeg klar til å tre inn i Viken Skog-konsernet, sier Nilsen.

-Først og fremst kjenner jeg Viken Skog som en viktig tømmerleverandør til Soknabruket. Viken Skog har gjennom den tiden utviklet seg til en mer markedsorientert organisasjon som er opptatt av en fremtidig industriutvikling, med fokus på miljø og bærekraft. Skogkonferansen Tømmer & Marked er et godt eksempel på det. Her samler man hele bransjen under samme tak, sier han.

 

Skogen i et klimaperspektiv

Nilsen er opptatt av et aktivt og bærekraftig skogbruk.

-Skogen er til for å brukes også i et klimaperspektiv. Gjennom nyplanting og god forvaltning er dette en fornybar ressurs i klimaregnskapet. Produktene med tømmer som utgangspunkt bidrar til den sirkulære økonomien. Skogen er en viktig ressurs også for å skape industri, vekst og arbeidsplasser for fremtiden, avslutter Nilsen.