Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Over 300 skogeiere har fått lære mer om Viken Skogpakker, PEFC og Tenk Tre

I løpet av et par uker har over 300 skogeiere deltatt på Viken Skogkvelder og latt seg inspirere. Avtalesignering av de nye Viken Skogpakkene og påmeldinger til PEFC-kurs er i gang. -Herlig med trøkk, sier markedsleder Helene Nygaardsvik Ruud i Viken Skog.


Det har vært et stort engasjement og bra stemning på høstens skogkvelder. Markedsleder Helene Nygaardsvik Ruud er fornøyd med deltakelsen og ikke minst nysgjerrigheten rundt de nye Viken Skogpakkene.

-Vi har hatt 6 flotte skogkvelder de to siste ukene og det som slår meg er den gode stemningen og interessen for et aktivt skogbruk fra de som har deltatt. Spesielt hyggelig har det vært at vi i år har hatt mange skognysgjerrige familier innom i både to og tre generasjoner. Også er det stort fokus på både å forvalte skogen sin best mulig og samtidig ser vi klimaengasjementet blant våre skogeiere, sier Ruud som også vil takke de flotte sponsorene Fosstopp Tretopphytter https://www.fosstopp.no/  som har gitt bort 6 stk gavekort med verdi av 3000 kr pr. stk og Espegard https://www.espegard.no/ som har gitt bort 6 stk bålkaffesett. Det å kunne ha ordentlige premier å dele ut på skogkveldene på Quiz’en vår er veldig fint. Så takk nok en gang til sponsorene, sier Ruud.

-Bør vel få meg en slik Skogpakke

Anne Siri Berg som er bosatt i Oslo, og skogeier i Hurum hadde tatt turen sammen med mannen sin til Viken Skogkveld på Skoppum.

- Jeg lærte at jeg må drive mer ungskogpleie og se over plantefeltene. Det er visst noe som heter suppleringsplating – det kjente jeg ikke til fra før! Jeg har en fulltidsjobb og bor ikke på skogeiendommen min, etter kvelden i kveld ser jeg vel at bør få meg en slik en Skogpakke, smiler Anne Siri Berg.

- Jeg føler et ansvar ved å være skogeier, men stolt? Jo, ja jeg er jo kanskje det ­– særlig etter å ha hørt Tenk Tre-innlegget her i kveld. Vi har kjørt helt fra Oslo, skogen ligger på Hurum. Fornøyd med at vi tok turen. Det er veldig fint å kunne møte andre skogeiere og få siste nytt. Jeg har ikke så mange å snakke med om skogen min bortsett fra mannen min. Venninnene mine eksempelvis aner jo knapt nok at jeg er skogeier, sir Berg med et smil.

Inspirert til både hogge og plante

Samboerparet Stine Burskov og Magnus Halvorsen var på skogkvelden i Askim.

-Vi bor på nabogården og tenkte det var lurt å dra på Viken Skogkveld for å lære noe nytt. Og det var det så absolutt! Jeg jobber som lærer og har snakket mye om skog til elevene.  I dag ble jeg bare enda mer inspirert og engasjert. Tenk Tre-posten var så interessant og jeg skal spre det glade budskapet videre, sier Stine. Også samboeren var glad for at de deltok på skogkvelden.

-Vi har planer om å avvirke litt nå og ble inspirert her i kveld til både å hogge og plante. Jeg lærte mye på PEFC-posten. Den var veldig interessant og lærerik og jeg tenker at dette er viktig for meg som skogeier å vite, sier Magnus.

Bilde: Styrleder i Viken Skog SA Olav Breivik talte til forsamlingen på skogkvelden.

Faglig interessant kveld som var bra sammensatt

 Bildetekst: Fra venstre Ottar Kjus, Lars Hoff og Erling Mysen

Ottar Kjus syntes skogkvelden var bra.

-Jeg lærte faktisk en del nytt i dag. Både Tenk Tre-posten som jeg for øvrig mener mange politikere burde fått med seg og PEFC som er viktig å sette seg inn i, sier Ottar Kjus.

Lars Hoff nikker og er enig med Kjus.

-En meget faglig interessant kveld med mye nytt og noe oppfrisking, også synes jeg det er viktig med det sosiale og kunne møte andre skogeiere, sier Ottar Hoff.

Også Erling Mysen var fornøyd med utbytte av skogkvelden.

-Det var et fint program for kvelden som var bra lagt opp. Det var noe nytt og man har alltid noe å lære, sa Erling Mysen.

Bilde: Skogbrukslederkorpset fra Viken Skogs lokalkontor stilte mannsterke opp på skogkvelden

Man rekker ikke alt. -Viken Skogpakker er interessant for oss

Ekteparet Ann Helen og Ole Asbjørn Haugaard fra Rakkestad har som mange andre en travel hverdag, men ønsker å drive skogen sin på en best mulig måte. De var glade for at de investerte tid på Viken Skogkveld. I tillegg vant Ole Asbjørn 2. premien i skog quiz’en.

-Dette var en interessant kveld. Bra sammensatt med ikke for mye teori og også tid til spørsmål underveis. De nye Viken Skogpakkene er så absolutt interessant for oss. Vi vurderer enten en Pluss-pakke eller Enkelt-pakke, sier Ole Asbjørn som i tillegg til å være skogeier er grisebonde.

-Man rekker ikke alt. Hvis Viken Skog tilbyr en avtale hvor vi får alt etter våre behov så er det veldig bra. I tillegg vet vi at miljøforskriftene blir fulgt og det er viktig for oss, sier Ann Helen.

Bilde: Magne Berg hadde tatt med seg sønnene Jonas og Leo på skogkvelden. De deltok begge i barnas skog-quiz og fikk flotte premier.

Viktig å stå sammen

Bilde: Andelseier og styremedlem i HESSA skogeierområde Bjørn Kristian Kjus, andelseier og styreleder i HESSA skogeierområde Katharina Kirkerød og andelseier Marit Lundestad Haugteien er alle opptatt av samvirkeprinsippet.

Marit Lundestad Haugteien er andelseier med skog i Askim.

-Det å delta på Viken Skogkveld er både hyggelig og nyttig og fint og samles på en felles arena. Jeg er selv andelseier i Viken Skog og det var min far også. Det å stå sammen er så viktig for oss skogeiere. I kveld var det noe nytt og noe oppfriskning. Jeg likte veldig godt Tenk Tre-posten og ante ikke at det fantes så mange produkter som inneholder cellulose eller annet i fra tømmerstokken. Også var det bra med nyheten Viken Skogpakker. For meg vil det kanskje være aktuelt med en Enkelt-pakke, sier Marit Lundestad Haugteien.

Mye nyttig og bra informasjon på kort tid

Bjørn Kristian Kjus fra Ytre Enebakk sitter i styret i HESSA skogeierområde. Han var både engasjert og begeistret etter skogkvelden.

-Dette var veldig bra! De fra Viken Skog som sto på de forskjellige fagpostene var flinke til å få frem mye og nyttig informasjon på kort tid, slik at man fikk lyst til å høre på mere. Også var det inspirerende. Jeg kommer til å tenke mer på tre (Tenk Tre) etter dette og jeg tror arrangement som Viken Skog gjør her skaper aktivitet og tiltak. Jeg ønsker selv å være en aktiv skogeier og synes denne næringen er spennende, sier Kjus.