Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nytt nettkurs i planting

Skognæringen går nå sammen om å tilby nettkurs for å øke kompetansen i skogbruket. Første kurs ut er planting.


Skognæringen satser stort og felles på e-læring, og lanserer nå Skogskolen. Satsingen skal bidra til å øke kompetansen i det operative skogbruket, og samtidig bli et tilbud som også andre kan benytte seg av. De som står bak Skogskolen er Viken Skog, Glommen Mjøsen Skog, AT Skog, Allskog, Norskog, Statskog og Skogkurs.

Skogskolen lanserer nå sitt første kurs, som omfatter planting. Kursets hovedmålgruppe er nye plantører, men det vil også passe for skogeiere og andre som ønsker en oppdatering innen skogplanting.

Kurset gir grunnleggende innføring i skogplanting og skal gjøre deltakeren i stand til å planlegge, gjennomføre og dokumentere planting i henhold til instruks, sertifiseringsordninger og HMS.

Gjennomføring skjer på PC, nettbrett eller mobiltelefon, og antatt tid er 2-3 timer. Til slutt er det en test som kvalifiserer for kursbevis hvis bestått. Plantører og ansatte i organisasjonene i Skogskolen gjennomfører kurset internt.

Kursinnhold:
• Plantebehandling
• Planteinstruks
• Plantingens utførelse
• Sikkerhet og HMS
• Miljøhensyn
• Kontrollrutiner

I kursrommet finner du fagstoff, øvingsoppgaver og en avslutningsoppgave.

Ansatte og innleid arbeidskraft i Skogskolens organisasjoner tar kurset internt gjennom sin organisasjon - andre deltakere melder seg på skogskolen.no