Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ny nettside for rekruttering

Skognæringen trenger stadig nye, kloke hoder. Men de kommer ikke av seg selv. Som et av flere grep for å nå flere aktuelle søkere lanserer vi nå en splitter ny rekrutteringsside: vikenrekrutt.no.


av Egil

NY NETTSIDE: vikenrekrutt.no er en ny nettside fra Viken Skog der målet er å nå flere ungdom og unge voksne.

Vikenrekrutt.no er stedet for de som vil finne ut av hvilke yrkesmuligheter som finnes i Viken Skog. Her finner du blant annet ledige stillinger, aktuelle artikler, videoer, podkast og informasjon om studier og lærlingordningen.

Målgruppen til den nye kanalen er skoleungdom og unge voksne som er nysgjerrige på næringen vår, men som kanskje ikke vet så mye om den.

Hensikten med den nye nettsiden å få samlet mer informasjon på én enkelt nettside slik at det blir letter å nå frem med informasjon.

Mange jobbmuligheter

Mange er uvitende om at vi har mange forskjellige jobbmuligheter i Viken Skog. På denne siden viser vi frem mange av de forskjellige yrkesmulighetene vi har.

Du kan trykke på de enkelte bildene for å få mer informasjon om hva som kreves i jobben, hvordan arbeidsdagen er, hvilke personlige egenskaper som kreves i jobben og litt om utdanningsløpet.

Her vil vi også legge inn relevante videoer og podkaster som passer til de forskjellige jobbene.

Utdanning innen skog

På nettsiden har vi samlet de mest relevante veiene til jobb i skognæringen. Vi har lenket til de aktuelle videregående skolene i vårt distrikt som har et utdanningsløp som kan føre eleven ut i fast jobb i skognæringen.

De skolene som er listet opp er de som har skogbruk på andreåret, etter ett år med naturbruk. Derfra kan eleven ta to års læretid i bedrift eller ta påbygg og gå videre til universitet eller høyskole. Se eget punt på lærlingeordningen lenger ned.

Det finnes to muligheter i vårt område å studere skogrelaterte fag etter videregående. Høgskolen i Innlandet har flere muligheter på studeiested Evenstad, som ligger mellom Koppang og Rena i Østerdalen. Her kan du blant annet ta en bachelor i skogbruk, som er en sikker vei til en skogbrukslederstilling i Viken Skog.

Men de har også andre relevante fag som anvendt økologi og bioteknologi, naturoppsyn og utmarksforvaltning.

På NMBU (Norges miljø- og biovitenskaplige universitet) i Ås kommune kan man studere en bacherlor eller master i skogfag. Men de har også mange andre relevante retinger som kan føre til jobb i skognæringen. For eksempel biologi, plantevitenskap og naturforvaltning.

Lærling

Lærlingeordningen i Viken Skog er relativt ny. Vi har hadde én lærling som fikk fagbrevet sitt i år, og som gikk rett over i en skogbrukslederstilling hos oss. Nå er vi på vår andre lærling, og hun kan du lese og se mer av på vikenrekrutt.no.

Viken Skog har fått veldig gode erfaringer med lærlingordningen. De lærlingene vi tar inn har gjennomgått en grundig vurdering, slik at de som tar fagbrev hos oss, så og si er sikret fast jobb.

Ledige stillinger

Her får du oversikt over ledige stillinger i Viken Skog. Du blir ledet til en artikkel om stillingen, som igjen leder deg videre til selve utlysningen på finn.no. Du kan også trykke på et kart under stillingsannonsene for å få oversikt over alle kontorene våre.

Gå inn på den nye nettsiden og spre det glade budskap! Og kom gjerne med tilbakemeldinger på siden, om det er ros eller ris.

https://www.vikenrekrutt.no/