Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ny Business Controller på plass

Siviløkonom Ole Oskar Ellingsen (26) fra Ringerike er ny Business Controller i Viken Skog. Ellingsen er oppvokst på et sagbruk og fascinert av skognæringen.


Ellingsen er ingen klassisk «blåskjorte» fra Handelshøyskolen i Bergen, -han har jobbet på familiesagbruket Vesetrud hjemme på gården på Nakkerud siden han var en neve stor.

-Hver eneste sommer har jeg jobbet der og når jeg har hatt mulighet. Det var derfor spesielt interessant for meg når Viken Skog søkte etter en business controller. Det er jo i fra skogen jeg har røttene mine, sier han entusiastisk.

Han er utdannet siviløkonom. Tok først en bachelor på Universitetet i Sør-Øst Norge og deretter en master fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. I tillegg har han avtjent førstegangstjenesten som hundefører i Hundetroppen i Forsvaret.

Etter endt utdannelse i Bergen fikk han jobb som revisor i EY (Ernst & Young) hvor han jobbet i ett og halvt år før han fikk jobb i Viken Skog.

Oppvokst på et sagbruk

-Det å jobbe i Viken Skog føler jeg vil gi mye og jeg får lære mer om skogbruk og ikke minst businessen rundt det. Viken Skog er et solid selskap, og det er mange muligheter her. Jeg er fascinert av skognæringen, er jo oppvokst på et sagbruk. Det er så spennende å se alt hva tømmerstokken faktisk kan bli til. Vi bruker jo absolutt hele tømmerstokken, -det blir jo ikke bare til plank men til både biodrivstoff, kjemikalier og utallige klimavennlige produkter. Jeg er så fornøyd med å ha fått jobb i Viken Skog i en fremtidsrettet næring, sier Ellingsen som nå er i gang med opplæringsperioden sin i Viken Skog.