Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ny brann på Soknabruket

Natt til torsdag 22. desember brant det kraftig i pelletsfabrikken på Moelven Soknabruket. Det var i en flistørke til Moelven Pellets som tok fyr.


av Egil

KRAFTIG BRANN: Natt til 22. desember brant det i Moelven Pellets (øverst i høyre bildekant) sin fabrikk på Soknabruket. Bildet er tatt i oktober 2022. Foto: Egil Granum, Viken Skog

Viken Skog leverer flis til anlegget som produserer blant annet pellets til flere fjernvarmeanlegg. Men i første omgang vil ikke brannen få konsekvenser for tømmermottaket på Soknabruket.

– Anlegget som tok fyr får ikke konsekvenser for Viken Skog. Det skulle uansett være en produksjonsstopp der i julen. Nå ser det ut til at denne stoppen blir lengre enn planlagt. Men vi håper at de er i gang igjen noen uker ut i januar, sier salgssjef i Viken Skog, Heidi Bålerud.

FLISTØRKEN: Det var flistørken her på Moelven Soknabruket som tok fyr. Bildet er tatt i oktober 2022. Foto: Egil Granum, Viken Skog

Ringerikes Blad skriver at brannen oppstod i 02:30-tiden da pelletsanlegget sto på tomgang i påvente av en leveranse av flis.

Ingen personer ble skadet i brannen.

LES OGSÅ: Målestasjonen på Moelven Soknabruket totalt ødelagt etter en kraftig brann 5. september i år.

Pelletsfabrikken, som åpnet i 2020, har relativt store lagre med pellets til sine kunder. Så i første omgang får dette ikke store konsekvenser. Den største av kundene er et svensk foretak, men de selger også til noen mindre kunder på Østlandet.

– Men blir dette en langvarig stopp kan det få store konsekvenser for kundene, sier fabrikksjef Terje André Bråten til Ringerikes Blad.