Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Norske Skog Saugbrugs innvilget CO2-kompensasjon

Klima- og miljødepartementet har vedtatt at Norske Skog Saugbrugs i Halden skal gis kompensasjon fullt ut, noe som betyr at selskapet vil få ekstra utbetalinger på omtrent 31 millioner kroner i 2019, 82,5 millioner kroner i 2020 og estimert 120 millioner kroner i 2021. -Dette er gode nyheter! Det er bra at Regjeringen vil ha «grønne bedrifter» i Norge og nå kan Norske Skog øke konkurransekraften, sier styreleder i Viken Skog, Olav Breivik.


CO2-kompensasjon er støtte til konkurranseutsatt industri som trenger mye strøm. EUs klimakvotesystem har ført til økte strømpriser i Europa, inkludert Norge. CO2-kompensasjonen skal motvirke såkalt karbonlekkasje – altså at industri flytter ut av Europa til land som har billigere strøm fordi de har en mindre ambisiøs klimapolitikk.

Klimanøytrale

-Det er gledelig at det er tatt bort urettferdigheter i forhold til andre land i Europa, så dette skal Regjeringen har kreditt for. Dette har både Norske Skog, vi i Viken Skog og Norges Skogeierforbund jobbet lenge for å få til. Med dette så vil også konkurransekraften til Norske Skog øke. Ledelsen i Norske Skog må også roses for det gode arbeidet de gjør for å bli klimanøytrale. Det at man faktisk får igjen for å det arbeidet man gjør. Så all honnør til Norske Skog, sier Breivik.

Bilde: Styreleder og konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt og styreleder i Viken Skog Olav Breivik er begge meget fornøyde med Co2-kompensasjonen.

-Takk til Regjeringen

Styreleder og konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt  er meget glad for kompensasjonen.

- Dette er et svært gledelig budskap, og jeg vil gi honnør til Regjeringen som her har utnyttet det juridiske handlingsrommet til å gi en av verdens mest klimavennlige papirfabrikker CO2-kompensasjon på lik linje med øvrig kvalifisert industri, sier Sven Ombudstvedt, styreleder og konsernsjef i Norske Skog 

Grønn bedrift

– Ved å gi full kompensasjon gjør vi det enklere for Saugbrugs å hevde seg som en grønn bedrift. Saugbrugs har med hjelp fra Enova gjort store investeringer i miljøvennlig teknologi de senere årene og er en bedrift som viser vei i det grønne skiftet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding