Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nå vil han sette verdensrekord igjen!

Nå går Arthur Buchardt for nok en verdensrekord. I fjor åpnet han hotellet Mjøstårnet i Brummundal på 85,4 meter i massivtre. Nå har han planer om å sette opp et 140 meter høyt bygg i tre. Det ble mottatt med applaus fra salen på Tømmer&Marked.


Arthur Buchardt var siste taler ut på Tømmer&Marked 2020. med "Alle gode ting er TRE". Han hanverndte seg ut til salen å sa; klima er skognæringens store mulighet! Nå har norske skogeiere alle muligheter, sa Buchardt.

Det er ikke første gangen Arthur Buchardt har gjestet Tømmer&Marked. Han var på Viken Skogs første Tømmer&Marked for 5 år siden. Da fikk de fleste i salen passet sitt påskrevet.

-Politikere,-dere ljuger! Og dere i skognæringen er ikke tøffe nok og følger ikke med i timen, sa han på sitt ærlige vis. I år fikk på samme måte som 5 år siden politikerne gjennomgå, men nå var han langt mere positiv til skognæringen. Blant annet skrøt han av Splitkon i Åmot.

-Splitkon er et prakteksemplar! Det er verdens største massivterfabrikk. Jeg er mektig imponert over hva de har fått til, også er de uredde! Man må tørre å satse å ha troen på hva man vil, sa han.

Bilde: Kristine Nore, utviklingsjef i Splitkon og styremedlem i Viken Skog SA fikk skryt fra Arthur Buchardt fra talerstolen med arbeidet de gjør med Splitkon. Her står hun sammen med Krister Moen i Innovasjon Norge.

I fjor åpnet han verdens høyeste bygg i tre i Brummundal. Bygget har 19 etasjer og er 85,4 meter høyt. Men Buchardt har ikke tenkt til å gi seg med det, nå har han flere store planer.

-Mjøstårnet er et bygg i verdensklasse, og nå skal jeg gå for en ny verdensrekord. Jeg skal bygge et 140 meter høyt bygg i tre. Det kommer ikke til å bli satt opp i Norge, men noe mer enn det kan jeg ikke si nå, sa han til stor applaus fra salen.

Bilde: Konfransier Erland Lundby var spent på Buchardts nye planer med et 140 meter høyt bygg i tre.

Tenk Tre

Ida Aarø, Ingeborg Rasch og Berit Sanness sto på Tenk Tre stand'en på Tømmer&Marked. De hadde mange innom stand'en og fikk mange gode tilbakemeldinger og flere konkrete tips.