Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nå har vi styrket bemanningen i Vestfold

Viken Skog har ansatt Christian Gjærum (34) som ny skogbruksleder i Vestfold.


Christian Gjærum er nå allerede i gang med opplæringsperioden sin i Viken Skog. Han kommer direkte i fra jobb som skogbruksleder i Mjøsen Skog så han har god erfaring som han tar med seg inn i den nye jobben.

-Jeg jobbet som tømrer i 5 år etter lærlingetiden. Deretter tok jeg agronomutdannelse på Søve i Telemark. Så tok jeg 3 år med skogfag på Evenstad, pluss 2 år med skogfag på NMBU på Ås som ga meg en master i skogbruk, sier Gjærum. Han jobbet ved siden av studiene i AT Skog med takst og i Landskogtakseringen.

Etter utdannelsen fikk han jobb i planavdelingen i Mjøsen Skog, hvor han jobbet et par år før han begynte som skogbruksleder. Gjærum jobbet som skogbruksleder i halvannet år før han søkte nye utfordringer i Viken Skog.

Samvirkeprinsipper

-Kona mi er i fra Svarstad i Vestfold og ønsket å flytte tilbake til gamle trakter. Da var det naturlig for meg å søke jobb i Viken Skog som har de samvirkeprinsippene og tankegangen som jeg verdsetter. Jeg har alltid hørt veldig mye bra om Viken Skog, og det har skjedd mye bra og spennende her de siste årene som gjør Viken Skog til en attraktiv arbeidsplass, sier Gjærum.

Christian valgte skogen som yrkesvalg fordi han er glad i naturen og ønsker å forvalte den riktig.

-Det som også er en god motivasjon for å jobbe i skognæringen er jo økt bruk av tre og det Grønne skiftet som så absolutt skogen er en del av. I tillegg møter man jo så mange trivelige og interesserte skogeiere i jobben. Det er givende å hjelpe skogeiere å skjøtte skogen sin riktig. Jeg mener det er viktig å stå på, gi av seg selv og ikke minst ha en tett dialog med skogeiere og entreprenører for å lykkes i jobben, sier Christian som nå har bosatt seg i Kvelde i Vestfold med kona og datteren på snart 2 år.

Christian Gjærum skal samarbeide med skogbruksleder Tom Horntvedt i Sandefjord, Nedre Lågen og Midtre Vestfold.