Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Viken Skogeierskole kjører reprise på Olaf Tufte sin gård i Vestfold

For åttende gang avholder vi "Viken Skogeierskole". Lørdag 9. oktober er vi igjen på gården til andelseier Olaf Tufte rett utenfor Horten.


ENGASJERT SKOGEIER: Andelseier og eier av Tuftegården, Olaf Tufte, delte sine erfaringer som bonde og skogeier på forrige skogeierskole. Kompetanse er nøkkelen til sukses som skogeier. Foto: Viken Skog

Olaf Tufte er opptatt av å innhente kunnskap fra andre for å bli bedre selv på det han gjør både i sin tilværelse som toppidrettsutøver og som skogeier. -Vi trenger alle å bli oppdatert på kunnskap og lytte til kompetente folk. Viken Skogeierskole er jo helt genial i så måte og her får man muligheten til en dag med mye god undervisning og siste nytt om skogbruket. Jeg mener det er en klok investering og jeg kan love at vi har inspirerende lokaler her på gården i flotte naturomgivelser som nok de fleste skogeiere liker, sier Tufte.

Glad for å komme tilbake til Tufte Gård

Skogeierskolen er et entusiastisk opplegg hvor man kan komme helt blank og full av spørsmål. Dette er rett og slett ett lavterskel tilbud: - Vi i Viken Skog jobber for å gjøre det enklere, mer lønnsomt og engasjerende for skogeierne å eie og forvalte skog. Det er viktig enten man er fersk skogeier og nettopp har overtatt en eiendom, sier leder for marked og kommunikasjon Helene Nygaardsvik Ruud. 

"REKTOR RUUD": Leder marked og kommunikasjon Helene N. Ruud deltar på alle skogeierskolene og gleder seg til å ta i mot nye elever på Tufte Gård 9. oktober. Foto: Viken Skog

Tilbakemeldinger fra forrige skogeierskole i 2020

VAR I VURDERINGSFASEN: Samboerparet Mari Kristine Unberg (28) og Fredrik Aulie (29) fra Skjeberg er fremdeles i vurderingsfasen på om de skal overta skogen eller ikke.

-Vi meldte oss på Viken Skogeierskole for å se om vi lettere kunne ta et valg på om vi skal overta skogen eller ikke. Og jeg må jo si at etter en dag her så frister det enda mere å drive et aktivt skogbruk og ikke bare et turområde. Ser absolutt på skogen som en ressurs. Denne dagen har vært veldig bra og nyttig for oss, sier Fredrik Aulie som får godkjennende nikk fra samboer Mari Kristine.

-Det var et veldig informativt og skreddersydd bra opplegg. Vi har lært mye i løpet av dagen og jeg kan så absolutt anbefale andre å ta seg en tur på Viken Skogeierskole. For meg var det mest interessante på timeplanen i dag; Skogskjøtsel og skogfond, sier Mari Kristine Unberg.

A-ha opplevelser

-Jeg så annonsen på Instagram og tenkte umiddelbart at dette måtte være midt i blinken for meg og mine døtre! Dessverre måtte min eldste datter melde frafall i siste liten, men Hedvig og jeg har hatt en kjempefin dag her på Tufte Gård. Vi har fått masse ny kunnskap om skog og skogbruk og all honnør til alle de dyktige instruktørene som formidler det på en så flott måte. Jeg har hørt om mange av begrepene i skogbruket før, men ikke visst helt hva det faktisk innebar. Jeg har fått en del a-ha opplevelser i dag og at dette kan vi få til. Det er ikke så vanskelig å eie og forvalte skog om man søker rådgivning og kompetanse, sier Ingeborg.

-Det er så greit å bruke en dag her på Skogeierskolen å få vite mer om skogen jeg forvalter. Det er faktisk ikke så ille som vi trodde og det er godt å vite at jeg kan få så bra hjelp og rådgivning i Viken Skog. Jeg liker veldig godt at skogbruket har blitt så «high tech». Det er jo superinteressant! Også må jeg si at jeg virkelig kjente på stolthetsfølelsen som skogeier i dag. Det har jeg ikke hatt før, men det var en god følelse. Skogen er en fantastisk ressurs, avslutter den reflekterte nittenåringen.

GODT SAMARBEID: Hedvig Astrup (19) har overtatt skogen på Toresplassen på Sollihøgda i Hole kommune og kommer til å få hjelp av moren sin Ingeborg Lucie Astrup og daglig leder på Toresplassen Tore Solheim som jobber der i dag. Foto: Viken Skog. 

Gå til timeplanen  og få vite alt du trenger om Skogeierskolen 

Meld deg på her

Vi selger også gavekort til Skogeierskolen - ta kontakt med Viken Skog Servicesenter for mer informasjon. Den perfekte gave til en ny eller kommende skogeier.