Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Milliardstøtte til Biozin

Biozin-prosjektet, som handler om å lage drivstoff av flis, er i vinden for tiden. I sommer fikk Biozin cirka 750 millioner kroner fra EUs innovasjonsfond. Og denne uka ble det kjent at Enova gir prosjektet 507 millioner kroner i støtte.


Biozin-fabrikk, Åmli

NORDØST I AGDER: Her i Åmli planlegger Biozin å bygge fabrikken, som skal benytte Shells nyutviklede teknologi. Forventet totalkostnad for prosjektet er på mer enn 10 milliarder kroner. Foto: Biozin

Det er altså snakk om cirka 1.250 millioner kroner i tilskudd i løpet av bare noen måneder. Tilskuddet fra EU ble naturlig nok gitt i euro, nærmere bestemt 75 millioner euro, noe som altså utgjør cirka 750 millioner kroner.

Tilskuddene er avgjørende i arbeidet med å realisere den planlagte fabrikken i Åmli i Agder, opplyser Biozin i en pressemelding.

− Vi er stolte og takknemlige over å motta denne støtten som vil gi et verdifullt bidrag til prosjektet. Gjennom godt samarbeid har teamet bak søknaden klart å kommunisere prosjektets styrker og betydelige klimafordeler. Enovas tildeling understreker dette og betydningen av teknologien vi skal benytte, sier Thomas Skadal, administrerende direktør i Biozin Holding AS.

I Åmli skal Biozin etablere Norges første fullskalaanlegg for produksjon av klimavennlig biodrivstoff. Det meste skal bli flybensin, men også til drivstoff til landbasert og sjøbasert transport, alt laget av oppfliset tømmer, flis fra sagbruk og restprodukter fra skogen.

Biozin er et konsortium bestående av Biozin Holding, Bergene Holm og Shell. I pressemeldingen til Biozin står det at Shell har en nøkkelrolle i konsortiet. Det multinasjonale olje- og gasselskapet har bidratt med kapital og ressurser som har gitt prosjektet betydelig fremdrift.

Representanter fra både Biozin og Shell kommer til Tømmer & Marked 15. februar. 

Les også pressemeldingen fra Enova.