Mesterkokken Arne Brimi: –Skog blir det neste store i matverda!

Mesterkokken Arne Brimi tok turen fra Vågå til Sundvolden for å servere over 500 mennesker "Tømmerfrokost" på rød løper før konferansestart. Brimi er TV-aktuell med programmet «Gutta på tur» men tok seg god til til å slå av en skogfaglig prat med konferansedeltakerne. Han er kjent for koblingen mellom mat, natur og helse.


"Kokk i ulveklær": Live M. Rognerud og Tone Beate Benth var blant konferansedetalkerne som startet dagen med tømmerfrokost onsdag 12. februar utenfor Sundvolden. Syv russiske ulver har gått med til å lage Arne Brimis pels. Han fikk ikke noen ukvemsord fra deltagerne på Tømmer og Marked av den grunn. 

Brimi er opptatt av koblingen mellom mat, natur og helse

Startet dagen med "Tømmerfrokost"

–Dette er gudbrandsdalsost toppet med juletre, sier Brimi til et par av gjestene som ankommet konferansen. Han står utenfor Sundvolden hotell iført ulvepels. HAn serverer fingermat av ypperste klasse. Kortreist, og alt laget med ingredienser fra skogen. –Eg trur skog blir det neste store i matverda. Vi har brukt det som er fra fjellet og det som er i sjøen. Nå er det skogen sin tur, sier Brimi. Han har blant annet brukt furubark i brøddeigen og norsk gin for å gi maten en smak av skog - og tømmer.

Konferansens "Tømmerfrokost"-meny

Se Brimis miniforedrag før lunsj: