Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Mesterkokken Arne Brimi: –Skog blir det neste store i matverda!

Mesterkokken Arne Brimi tok turen fra Vågå til Sundvolden for å servere over 500 mennesker "Tømmerfrokost" på rød løper før konferansestart. Brimi er TV-aktuell med programmet «Gutta på tur», men tok seg god tid til å slå av en skogfaglig prat med konferansedeltakerne. Han er kjent for koblingen mellom mat, natur og helse.


 

"Kokk i ulveklær"

Live M. Rognerud og Tone Beate Benth var blant konferansedeltakerne som startet dagen med tømmerfrokost onsdag 12. februar utenfor Sundvolden. Syv russiske ulver har gått med til å lage Arne Brimis pels. Han fikk ikke noen ukvemsord fra deltakerne på Tømmer og Marked av den grunn. 

Brimi er opptatt av koblingen mellom mat, natur og helse

–Dette er gudbrandsdalsost toppet med juletre, sa Brimi til et par av gjestene som ankom konferansen. Han sto utenfor Sundvolden hotell iført ulvepels og serverte fingermat av ypperste klasse. Kortreist, og alt laget med ingredienser fra skogen. –Eg trur skog blir det neste store i matverda. Vi har brukt det som er fra fjellet og det som er i sjøen. Nå er det skogen sin tur, fortsatte Brimi. Han har blant annet brukt furubark i brøddeigen og norsk gin for å gi maten en smak av skog - og tømmer.

 

Konferansens "Tømmerfrokost"-meny

Se Brimis miniforedrag før lunsj: