Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

"Markedsanalysen Tømmer & Marked 2020"

Hvem har sagt at konjunkturer og tømmerpriser trenger å være kjedelig? Nok en gang serverte Johan Freij deltakerne på Tømmer & Marked et engasjerende innlegg om et komplekst tema. Som ansvarlig utgiver for Danske Banks nyhetsbrev «Skog & Ekonomi» har Freij markert seg som en ledende analytiker på tømmermarkedet. Han tegnet opp rammene og trendene for markedet på årets Tømmer & Marked. Hans innlegg "Markedsanalysen Tømmer & Marked 2020" kan du nå finne her.


 

Ønskereprise

For to år siden gjestet Johan Freij Tømmer & Marked for første gang. Som sjef for området skog og landbruk i Danske Bank, og ansvarlig for nyhetsbrevet Skog och Ekonomi mottok han svært gode tilbakemeldinger på sitt innlegg og var ønsket tilbake. Publikum var minst like fornøyde i år som i 2018.

Sist han var hos oss fikk vi høre om "den perfekte stormen i skogen», der både markedet, renta og valutaen var på vår side. Nå har det definitivt snudd, og mange lurte nok på; er bunnen nådd? Skal vi tilbake til nivået slik det var før nedgangen? Hva bør skogeierne gjøre slik markedet er nå?

Freij peker på 7 trender som vil få stor innvirkning på tømmermarkedet

  1. Kraftig økning av bygging av tre i byer og i høyden
  2. Finanssektoren vil påvirke skogbruket positivt
  3. Den Nordiske skogmodellen som et globalt forbilde
  4. Mangel på tømmer både i Norden og globalt
  5. Norden blir verdensledende på biodrivstoff
  6. Verdien av å kontrollere råvaren øker
  7. Naturkatastrofer og andre kalamiteter vil styre råvaremarkedet

Johan Freij snakket ikke bare om de store trendene, men kom også med helt konkrete tips til hvordan skjøtte skogen best mulig.

Innlegget i sin helhet 

JOHAN FREIJS MARKEDSANALYSE PRESENASJON I PDF

Ønsker du å abonnere på Danske Banks nyhetsbrev? Tegne deg opp her:

NYHETSBREVET "SKOG & ECONOMI"