Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Marius Døhl Hellerud - skogkulturansvarlig i Øst

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Marius

Navn og alder: Marius Døhl Hellerud

Nyansatt som:  Skogkulturansvarlig Øst

Utdannelse: Bachelorgrad i Natur og Miljøforvaltning fra Bø i Telemark

Jobberfaring: Hjemmesykepleier ved siden av studie, anleggsgartner for Marius Gatevold AS, ett år i militæret.

Trives med: Å være ute i naturen med hundene mine, sykkelturer og være sammen med familie og venner

Brenner for: Å ta vare på naturen for de kommende generasjoner

Kontaktinfo: mobil: 908 03 010 | e-post: mdh@viken.skog.no

Hvem er egentlig Marius, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er født og oppvokst i Røyken i Asker kommune. Det er et relativt lite sted, der alle skjenner alle. Etter jeg var ferdig med å studere i Bø flyttet jeg hjem igjen. Jeg syntes Røyken har det jeg trenger; langrennsløyper på vinteren, turstier, kysten og fine badeområder på sommeren. Ved siden av videregående jobbet jeg som anleggsgartner i et lite firma. Der drev vi med oppussing og vedlikehold av private og kommunale uteområder. Jeg har alltid vært interessert i skog og har hogget trær både hjemme og på hytta.

Hva gjør du helst på fritiden?

– På fritiden liker jeg å være sammen med venner og familie. Ellers liker jeg skog og fjellturer med hundene mine. Interessen for motorsykler har blitt større og større, jo eldre jeg har blitt. Så en lang kjøretur i fint vær sier jeg sjeldent nei takk til! Jeg har drevet med turning hele livet, og jeg syns det er moro med alle idretter der kroppsbeherskelse er en viktig.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen for meg er et sted jeg kan puste frisk luft og slappe av. Hvordan vi skal ta vare på naturen og miljøet på en best mulig måte, er blitt et stadig større tema i samfunnet. Skogen har alltid har vært en viktig ressurs for samfunnet, og vi må forvalte den på en bærekraftig måte. Det mener jeg at Viken Skog gjør.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Det beste blir å møte og jobbe med folk som har mange av de samme verdiene som meg. Jeg har alltid hatt interesse for både friluftslivet og forvaltnigen av skogen. Så jeg synes det blir spennende å selv være en del av skognæringen.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Viken Skog har en lys fremtid på grunn av den rollen skognæringen har i det grønne skiftet. Forvaltningstiltak som miljøkontroll og planting av ny skog etter hogst er med på å bevare og forbedre skogen. Dette er Viken Skog gode på.

Vi i Viken Skog ønsker Marius Døhl Hellerud velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!