Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Marit Ahlmann - vår nye skogbruksleder i Østfold

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Marit

Navn og alder: Marit Ahlmann, 43 år

Nyansatt som: Skogbruksleder ved Askim-kontoret

Utdannelse: Bachelor i Skogfag fra NMBU i Ås

Jobberfaring: Dyrepleier på to forskjellige dyreklinikker de siste 19 årene

Trives med: Å være ute i skogen hele året

Brenner for: Skogen, alt den er og kan brukes til

Kontaktinfo: mobil: 482 17 499 | e-post: mah@viken.skog.no

Hvem er egentlig Marit, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er oppvokst og bor i Ski i Nordre Follo kommune. Jeg studerte til dyrepleier i Danmark, og videreutdannet meg innen rehabilitering på NMBU Veterinærhøgskolen (rehabilitering og fysioterapi på hund og katt). Jeg kjente at etter å ha jobbet mange år på dyreklinikk hadde jeg lyst til noe annet. Og det var som å komme «hjem» da jeg begynte på skogfag. Jeg har to barn på 11 og 15 år, kjæreste og to bonusbarn på 9 og 13 år som bor på Årnes. Jeg har en vorstehertispe på 11 år og en deltidskatt på 7 år. Jeg er veldig glad i både dyr og natur, men også i bil og motor. Jeg har ingen erfaring med skogsarbeid.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Liker best å bruke fritiden min sammen med kjæresten min, barna mine, barna hans og hunden min. Jeg går masse turer i skogen og er ofte ute.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen er veldig viktig for meg. Den gir meg blant annet hvilepuls og påfyll av energi. Jeg er opptatt av at skogen har mange funksjoner og at disse skal kunne kombineres på en best mulig måte.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Det er flere ting. Jeg gleder meg til å få jobbe med skog, være så mye ute i skogen, lære masse av kunnskapsrike kollegaer og treffe dedikerte skogeiere. Jeg føler meg veldig heldig som får jobbe med skog.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– PEFC Skogstandard sikrer at vi driver på en bærekraftig måte, og det er viktig at vi er gode på å formidle det ut til de som ikke har direkte tilknytning til skognæringen. På den måten kan vi øke forståelse for at hogst er nødvendig hvis vi skal få en fornybar ressurs som trevirke, samt at det er bra for klimaet.

Vi i Viken Skog ønsker Marit velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!