Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!
Navn og alder: Marit Ahlmann, 43 år
Nyansatt som: Skogbruksleder ved Askim-kontoret
Utdannelse: Bachelor i Skogfag fra NMBU i Ås
Jobberfaring: Dyrepleier på to forskjellige dyreklinikker de siste 19 årene
Trives med: Å være ute i skogen hele året
Brenner for: Skogen, alt den er og kan brukes til
Kontaktinfo: mobil: 482 17 499 | e-post: mah@viken.skog.no
– Jeg er oppvokst og bor i Ski i Nordre Follo kommune. Jeg studerte til dyrepleier i Danmark, og videreutdannet meg innen rehabilitering på NMBU Veterinærhøgskolen (rehabilitering og fysioterapi på hund og katt). Jeg kjente at etter å ha jobbet mange år på dyreklinikk hadde jeg lyst til noe annet. Og det var som å komme «hjem» da jeg begynte på skogfag. Jeg har to barn på 11 og 15 år, kjæreste og to bonusbarn på 9 og 13 år som bor på Årnes. Jeg har en vorstehertispe på 11 år og en deltidskatt på 7 år. Jeg er veldig glad i både dyr og natur, men også i bil og motor. Jeg har ingen erfaring med skogsarbeid.
– Liker best å bruke fritiden min sammen med kjæresten min, barna mine, barna hans og hunden min. Jeg går masse turer i skogen og er ofte ute.
– Skogen er veldig viktig for meg. Den gir meg blant annet hvilepuls og påfyll av energi. Jeg er opptatt av at skogen har mange funksjoner og at disse skal kunne kombineres på en best mulig måte.
– Det er flere ting. Jeg gleder meg til å få jobbe med skog, være så mye ute i skogen, lære masse av kunnskapsrike kollegaer og treffe dedikerte skogeiere. Jeg føler meg veldig heldig som får jobbe med skog.
– PEFC Skogstandard sikrer at vi driver på en bærekraftig måte, og det er viktig at vi er gode på å formidle det ut til de som ikke har direkte tilknytning til skognæringen. På den måten kan vi øke forståelse for at hogst er nødvendig hvis vi skal få en fornybar ressurs som trevirke, samt at det er bra for klimaet.