Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Sara - vår nye skogbruksleder og skogkulturansvarlige

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Sara

Navn og alder: Sara Emilie Bråten Aarskog, 26 år

Nyansatt som: Skogbruksleder, men skal være vikar for Anne som skogkulturansvarlig det første året

Utdannelse: Bachelor i skogbruk fra høyskolen i Innlandet avdeling Evenstad + 2-årig master i skogfag fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås

Jobberfaring: Sesongarbeid som hjelpearbeider i anleggsbransjen, salg og plantestell i et gartneri, internkontrollør i skogen og forskningsassistent på fjellet

Trives: På tur i skogen med hund, spille volleyball, konkurranseskyting og jakt 

Brenner for: Friluftsliv 

Kontaktinfo: mobil: 971 12 820 | e-post: seba@viken.skog.no

Hvem er egentlig Sara, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg kommer fra Brandval i Kongsvinger. Stedet ligger landlig til med mye skog som har blitt brukt flittig til turer og trening av hest. Ellers trives jeg best om vinteren og har mange hobbyer.

Selv hadde jeg ingen erfaring fra skogsarbeid før studiene, men jeg har skogsarbeidere bak i slekta. Etter førstegangstjenesten var jeg usikker på hva jeg skulle finne på, men etter tips om skogutdannelse som hørtes interessant ut prøvde jeg altså det. Der ble jeg kjent med trivelige folk og fagene ga mersmak slik at jeg fortsatte. Derfor har jeg de siste årene hatt sommerjobb med kontroll av plante-, ungskogpleie- og forhåndsryddingsfelt.  

Hva gjør du helst på fritiden?

– På fritiden vil jeg helst være utendørs der jeg kan slappe av med en bok eller gå med hund og overnatte ute med venner. Jeg setter stor pris på tid med venner og familie, og ofte reiser vi til hytta på Finnskogen. Vi har også en årlig tur til fjells for å stå slalåm og gå langrenn. 

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen betyr mye for meg siden jeg trives godt utendørs, og jeg vet hvor viktig den er for så mange folk og arter. Det er et sted man kan finne ro og få fine naturopplevelser. Det er også gøy å se hvor mye forskjellig man kan få ut av en tømmerstokk og fint å se hvor mange arbeidsplasser skogindustrien gir.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Det beste med å jobbe i Viken Skog tror jeg vil være å jobbe med de gode kollegaene mine og det å bli kjent med et nytt, spennende fagfelt. Jeg ser også frem til å møte skogeierene og andre som jobber i skognæringen.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Jeg håper at det i fremtiden vil bli mer forståelse og toleranse for skogbruk og at det kontinuerlig jobbes for å finne løsninger som gagner flest mulig.

Vi i Viken Skog ønsker Sara velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!