Lage er ny skogbruksleder i Hallingdal

Lage Lundeberg Aas (27) fra Ulefos i Telemark er den nye skogbrukslederen i Hallingdal. Han har en bachelor i skogbruk fra Evenstad i 2016 og et påbygningsår med utmarksforvaltning. Lage har jobbet som skogbruksleder i Vestskog SA og jobbet med linjerydding i AK Skog AS.


Telemarkingen Lage Lundeberg Aas har alltid vært jakt og friluftsinteressert så det var ikke tilfeldig at utdanningsvalget falt på Evenstad. Han begynte med årsstudie skog, men fant ut at det bare var å kjøre på og tok etter hvert en bachelor i skogbruk. Deretter tok han 1 år med utmarksforvaltning for å bygge på utdannelsen. I 2017 begynte han som skogbruksleder i Vestskog SA og deretter med linjerydding i AK Skog AS frem til han ble tipset om stillingen som skogbruksleder i Viken Skog Hallingdal.

Solid selskap med fokus på kompetanse

-Jeg har alltid hørt veldig mye bra om Viken Skog av andre i skognæringen. Viken Skog er kjent for å være et meget solid selskap og satser mye på kompetanse og er innovative så jeg ønsket sterkt å jobbe for Viken Skog. Nå som jeg har fått jobben er jeg veldig opptatt av å holde det jeg lover å følge opp skogeiere. For meg er samarbeid og kommunikasjon Alfa Omega, sier Aas.

Jobben som skogbruksleder i Viken Skog mener Lage passer han godt.

-Det å være mye på farten og legge opp arbeidsdagen din selv med frihet under ansvar liker jeg godt. Man må være god på planlegging og være disiplinert. Det å møte masse nye mennesker i arbeidshverdagen gir meg mye. Det er også motiverende å jobbe i en fremtidsrettet næring som skognæringen og være en del av det grønne skiftet. Jeg kommer til å være i denne bransjen i mange år fremover, sier Lage.

 

Lage Lundeberg Aas har nå startet sin opplæringsperiode i Viken Skog og vil være operativ fra begynnelsen av juli.