Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Kurs i Norsk PEFC Skogstandard - hvilke krav gjelder?

Ny Norsk PEFC Skogstandard trådte i kraft 1.mars 2023. Med dette følger det krav om oppdatert kompetanse.


Skogeiere som skal hogge selv eller planlegge og administrere drift i egen skog må ta kurs. Andelseiere får nå rabatt på det nye nettkurset ut året.

Fra 1. mars trådte nye regler i kraft for å drive skogbruk. Dette er regler alle som jobber i eller med skog må forholde seg til. Alle ansatte i Viken Skog som jobber med skog, entreprenører og skogsoperatører må nå gjennomføre nye kurs.

Viken Skog sin gruppesertifisering

Skogeiere som leverer tømmer gjennom Viken Skog er en del av Viken Skog sin gruppesertifisering. Gjennom signering av sertifiseringsavtalen og virkeskontraktene påtar skogeier seg et ansvar for og en forpliktelse til å følge Norsk PEFC skogstandard og lovverket.

Trenger du kurs?

Alle vil ha nytte av å ta et kurs, men hvis du skal hogge selv eller selv planlegge og administrere tiltak i skogen din så må du kunne dokumentere riktig kompetanse. Dette får du ved å gjennomgå det nye nettkurset i PEFC skogstandard.

Skogeier har frist til 1. mars 2024 med å gjennomføre et slikt kurs.

Hensikten med kurset er å gi deg kunnskap om norsk PEFC Skogstandard med kravpunkter, og kravpunktenes praktiske betydning for forvaltning og drift av en skogeiendom.

Skogeiere som setter bort arbeidet med planlegging og adminstrasjon av hogst eller andre tiltak til Viken Skog eller andre med dokumentert kompetanse i PEFC Skogstandard trenger ikke gjennomføre kurs.

Andelseiere får nå rabatt på nettkurset

Nettkurset på skogskolen.no koster normalt kr 1.200,-. Andelseiere i Viken Skog får nå 40 % rabatt på dette ut året. Rabattkode får du ved å henvende deg til servicesenteret vårt på post@viken.skog.no eller telefon 32 10 30 00. Kurset kan finansieres via skogfond med skattefordel.

TA NETTKURSET I PEFC HER

Ønsker du ikke å ta nettkurset så tilbyr Viken Skog også et eget kurs med en teoridel på teams og en praktisk del i felt.  Les mer om dette her.

NY FILM: Hva gjør vi for å ta vare på skogen på en bærekraftig måte? Hvem eier skogen og hvordan står det til i den norske skogen? Svarene får du i denne filmen

Les mer om lanseringen av det nye nettkurset her.