Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Her er kurset du trenger om nye PEFC Skogstandard

Oppdaterte kjøreregler for skogbruket er satt. Skogkurs har stått i spissen for det som blir den obligatoriske opplæringen av ny Norsk PEFC Skogstandard. I dag kunne vi sammen med representanter for næringen markere en viktig milepæl.


 

Tekst og foto: May-Sylvi Skinnerlien og Torfinn Kringlebotn

– Noen ganger må jeg snu meg til skogeiere på den ene siden og samfunnet på den andre siden og forklare hva vi i skognæringen holder på med. I denne oppdateringen av Skogstandarden opplever jeg at denne balansen dekkes på en god måte, så styreleder Olav Bjella på den høytidelige åpningen.

Sammen med Jan Gaute Lie fra Norges Skogeierforbund, Thomas Husum fra PEFC Norge og Even Bergseng fra Norskog, kastet de glans og gratulasjoner over jobben og samarbeidet som er gjort for at skognæringen kan få en opplæring og felles forståelse for de nye reglene.

PROSJEKTGRUPPA PEFC: Prosjekteierne Even Bergseng (Norskog) og Jan Gaute Lie (Norges Skogeierforbund) sammen med prosjektteamet på Skogkurs

– Denne profesjonelle måten å løse et så kompleks prosjekt på, bygger kompetanse og videreutvikling på en veldig god måte, sa Jan Gaute Lie, rådgiver i Norges Skogeierforbund.

– Skogkurs har vært helt sentrale, vi hadde ikke fått til dette hadde ikke vi hatt dere som har denne rollen i skogbruket, sa Even Bergseng, prosjekteier og stolt leder av SKOGSKOLEN.

NY FILM: Hva gjør vi for å ta vare på skogen på en bærekraftig måte? Hvem eier skogen og hvordan står det til i den norske skogen? Svarene får du i denne filmen

Hva går de nye reglene ut på?

Fra 1. mars trådte nye regler i kraft for å drive skogbruk. Dette er regler alle som jobber i eller med skog må forholde seg til. Kort oppsummert handler de om å være mer skjerpet å drive et bærekraftig skogbruk. Sammen tar vi vare på noe av det fineste vi har, skogen vår, både den skogen som hogges, den som skal vokse og den skogen vi lar stå.

Grundig gjennomgang og opplæring får du i nettkurset, som ligger på SKOGSKOLEN.no

– Det har vært viktig å få frem hvorfor disse tiltakene er viktige, lage en oversikt og samle kravpunktene i emner. Vi har brukt mye bilder og filmer for å skape god læring for de ulike målgruppene, sier prosjektleder ved Skogkurs, Anna Lena Albertsen.

TA NETTKURSET I PEFC HER

GLADE: Thomas Husum, daglig leder i PEFC Norge og Anna Lena Albertsen, prosjektleder Skogkurs

Hensikten med kurset er å gi deg kunnskap om Norsk PEFC Skogstandard med kravpunkter, og kravpunktenes praktiske betydning for forvaltning og drift av en skogeiendom. 

Hvem må ta kurset?

  • Skogeiere
    Skogeier skal ha den kompetansen om Norsk PEFC Skogstandard som er nødvendig for å kunne planlegge og å gjennomføre de aktuelle skogtiltakene i samsvar med kravene. Ved å gjennomføre kurs i Norsk PEFC Skogstandard, vil skogeier normalt få dekket dette kompetansebehovet.
  • Personer med ansvar for planlegging og gjennomføring av operative skogbrukstiltak
    Kurs i Norsk PEFC Skogstandard skal være gjennomført.
  • Entreprenører og skogsarbeidere
    Hvis målgruppa driver med avvirkning eller markberedning, skal kurs i Norsk PEFC Skogstandard være gjennomført.

Du kan lese mer om kurset her: Norsk PEFC Skogstandard – Nettkurs • Skogkurs